FilatelijaSlovenijaŠport

Nova poštna znamka – Nika Križnar

Pošta Slovenije je izdala novo znamko – Nika Križnar.

Nika Križnar v kristalnem klubu

Niki Križnar je 28. marca 2021 uspel podvig, s katerim so se do tega dne lahko pohvalili le trije slovenski športniki in ena športnica. 21-letna smučarska skakalka je namreč osvojila veliki kristalni globus, lovoriko, ki jo prejmejo tisti, ki so na tekmah svetovnega pokala Mednarodne smučarske zveze zbrali največ točk.

Nika je sezono 2020/21 začela z vzponom na stopničke. Decembra je osvojila drugo mesto, nato nanizala tri uvrstitve med deseterico, v začetku februarja pa se je v Hinzenbachu veselila svoje prve zmage v svetovnem pokalu. Uspehi so se nato nadaljevali kot po tekočem traku.

Ob vrhuncu sezone, na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, je z ekipo najprej osvojila srebrno odličje, nekaj dni kasneje pa je skočila še do brona na veliki skakalnici. Za tem je sledil izjemen boj za ohranitev rumene majice, ki jo je slovenska skakalka prinesla s seboj v Rusijo.

Japonka Sara Takanaši, štirikratna zmagovalka svetovnega pokala, je imela pred zadnjo tekmo 15 točk naskoka pred Slovenko, finalno dejanje sezone pa je nato postreglo z dramatičnim razpletom. Po samo eni seriji skokov v Čajkovskem je Križnarjevi s tretjim mestom in desetimi stopničkami sezone uspel nov preboj na mesto vodilne, s čimer se je zapisala v zgodovino smučarskih skokov.

Matevž Peršin, SLOSKI

Poleg znamke je bil izdan tudi ovitek prvega dne ter žig.

vir: https://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka/73967/Nika-Kriznar

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Filatelija