FilatelijaSlovenijaŠport

Nova poštna znamka – 24. Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni

Pošta Slovenije je izdala novo znamko pred začetkom športnega dogodka – 24. Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni

Med 16. in 23. septembrom je v Murski Soboti potekalo svetovno prvenstvo v poletih s toplozračnimi baloni. Prireditelji svetovnega prvenstva v Muski Soboti so ROTO Balon klub,  mestna občina Murska Sobota, Letalska zveza Slovenije in Aeroklub Murska Sobota, ki jih je čakala zelo zahtevna naloga, saj je Murska Sobota gostila 145 najboljših pilotov toplozračnih balonov z vsega sveta.

 

Dogodek je na pobudo Filatelistične zveze Slovenije obeležila tudi Pošta Slovenije, ki je v čast svetovnega prvenstva izdala priložnostno znamko z motivom toplozračnih balonov. Izid znamke  je bil 11. julija 2022.

Balonarski klub bi se ob tej priložnosti rad zahvalil Pošti Slovenije za čudovito gesto, obenem pa smo na pobudo mariborskih filatelistov obudili idejo o ponovni ustanovitvi Pomurskega filatelističnega kluba, katerega častni predsednik je Uroš Sobočan. Prav tako je bila v času svetovnega prvenstva v Expanu razstava znamk z motivi balonov in balonarske pošte.

Uroš Sobočan, MARKETING WHABC2022

Poleg znamke bo izdan tudi ovitek prvega dne ter žig.

 

vir: https://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka/74126/24-Svetovno-prvenstvo-v-letenju-s-toplozracnimi-baloni

Mogoče vam bo všeč

Več v:Filatelija