Nekategorizirano

Nov pristop: Na Švedskem število okuženih drastično narašča, od jutri pa uvajajo lokalno zapiranje !!

Na Švedskem število na novo okuženih narašča. V četrtek so prijavili 1075 primerov, včeraj pa 596 primerov.

V državi, ki je imela drugačen pristop kot drugi, je med pandemijo večina šol, restavracij in podjetij pustila odprte, od začetka septembra postopoma naraščajo bolezni, kar razbija upanje na tako imenovano kolektivno imuniteto.

Javna srečanja z več kot 50 ljudmi so trenutno prepovedana. To velja za koncerte, predstave in proteste, ne pa tudi za delovna mesta, nakupovalna središča ali zasebne prireditve. Toda tudi v okoliščinah, ko se ta zakon ne uporablja, se pričakuje, da se bodo izogibali večjim skupinam. Agencija za javno zdravje poziva vse, naj se izogibajo dogodkom z veliko ljudmi, vključno z zabavami, porokami in pogrebi.

Oblasti želijo uvesti lokalne blokade, da bi ustavile hitro širjenje virusa. Ta poteza zaznamuje nov pristop k švedskemu zdravljenju virusa, saj so bili edini, ki so marca odprli bare in restavracije, medtem ko je bila preostala Evropa zaprta.

Nova pravila naj bi začela veljati jutri in regionalnim zdravstvenim organom omogočajo prepoved zbiranja na javnih mestih, kot so nakupovalna središča, koncerti in bazeni.

Švedom svetujejo, naj ostanejo doma, če imajo kakršne koli simptome. To pomeni, da ne gredo ven iz svojih hiš, da bi se družili z drugimi, ne hodijo v službo, šolo ali v trgovine.

Uradno priporočilo je: “Potem ko se popolnoma znebite simptomov, ostanite doma vsaj dva polna dneva.”

Ljudje, starejši od 70 let, ali kronični bolniki z visokim tveganjem morajo upoštevati posebne previdnostne ukrepe. To skupino prosimo, da čim bolj omeji socialne stike in se drži distancirane od drugih, ki niso iz njihovega gospodinjstva.

Mogoče vam bo všeč