Nekategorizirano

NIJZ na rdeči seznam uvrstil tudi PODRAVSKO IN POMURSKO regijo

Na rdečem seznamu po pojavnosti okužb sta poleg sedmih slovenskih statističnih regij še dve regiji, ki sta bili prej oranžni. To sta podravska in pomurska regija, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Skupaj je tako rdečih že 9 od 12 slovenskih statističnih regij.

PODRAVSKA in POMURSKA  REGIJA NE RDEČEM SEZNAMU

Po podatkih NIJZ so mejo 140 okuženih na sto tisoč prebivalcev v 14-dnevnem obdobju presegli v devetih od 12 regij. Dodatno sta se na seznamu rdečih znašli še pomurska in podravska regija, na oranžnem seznamu pa ostajajo primorsko-notranjska, goriška in obalno-kraška regija.

V tistih regijah, ki so uvrščene na rdeči seznam, velja splošna prepoved združevanja, prav tako je prepovedno gibanje med temi regijami. Uvrstitev na rdeči seznam tudi pomeni, da se v omenjenih regijah zaprejo gostinski lokali in fitnes centri, poroča STA.

V rdečih regijah bodo od sobote zaprti tudi gostinski lokali in fitnescentri, v frizerskih in kozmetičnih salonih bo lahko največ ena stranka.

Podravska regija
rdeča regija
Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem Polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače – Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Trojica v Slovenskih Goricah, Sveti Andraž v Slovenskih Goricah, Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale

Pomurska regija
rdeča regija
Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej.
 
Včeraj so v Pomurju potrdili 23 novih okužb v trinajstih pomurskih občinah. Največ jih je bilo zabeleženih v Murski Soboti (6), sledijo Odranci (4), po dve novi okužbi so potrdili v občinah Ljutomer in Kuzma, en primer okužbe s koronavirusom pa beležijo v občinah Beltinci, Lendava, Puconci, Turnišče, Rogašovci, Križevci, Gornji Petrovci, Cankova in Hodoš. 

Na Hodošu je to sploh prva potrjena okužba doslej, saj je bila ta občina na Goričkem še edina v Pomurju brez potrjenih primerov okužbe s koronavirusom.

 

 

Mogoče vam bo všeč