Foto: policija(fotografija je simbolična)
BalkanČrna kronikaEvropailegalne migracijeSlovenija

Nezakonite migracije. »Obogaten« tovor. »Hvala« Hrvaška

Poletje je vročina prav tako. Pa vendar. Da  je to temu tako kar je spodaj v obvestilu, je pa nujno določiti zakaj je to tako.

Pri razkladanju tovora s turškega tovornega vozila, na parkirišču podjetja v Nazarjah, so včeraj našli dva državljana Afganistana. Po do sedaj zbranih podatkih sta v vozilo vstopila na območju Srbije in se skrila med tovor. Za mednarodno zaščito tujca nista zaprosila, zato ju bomo po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Ali se lahko doda kaj k temu?

Seveda. Shengenska meja je premaknjena na Hrvaško-srbsko mejo. Kolikor je meni znano( iz zanesljivih virov) zaenkrat  je ta premaknjena meja prišla zelo prav samo za maltretiranje sosedov. Vsak preizkus sreče s strani državljanov  Srbije na prehodu Batrovci-Bajakovo,  da vstopijo zelo hitro in  kmalu ob vsej možni kooperativnosti pa traja  6 ur +. Vse ostalo kar ima TIR karnetov in vsebino pod plombo pa pregled na preskok. In ta preskok nam med paletami  pošlje popestritev demografske slike in seveda strokovnih  »profilov«, ki jih Slovenija in Evropa potrebuje.  Tako se ne bo Evropa in mi obranila od nenadzorovanega  in nekontroliranega vstopa v shengensko  območje.

Nič krivi nič dolžni sredi Nazarij ali kje drugje dobimo stroške in ukvarjanje z opravili in ljudmi,  ki z ničemer in v ničemer ne izboljšujejo naše ne vedno  kvalitetno vsakdanje  življenje.

Vane T. Costa

Vir in foto: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan