Fotografija je simbolična( foto: STA)
BalkanLokalnonezakonite migracijeSlovenija

Nezakonite migracije ali načrtovan uvoz »visokokvalificiranega« kadra se nadaljuje?

Hrvaška je v območju Shengna, meja za »poostreno« kontrolo  se je prestavila nižje  na BIH in Srbijo. In kot da tega ni več. Ni aktualno, če pa je, je »humanizem« na višku,  sprejmimo vse, podrimo ograje, ustanovimo odbore za »sprejem« na nekdanjih mejnih prehodih.  Celo odbor za spremljanje  pravilnega podiranja »žičnate« ograje premoremo. Ironija ki jo premore le redko in le redki. Ampak ko imaš vlado za načrtno ustvarjanje »golobocij«, nič ni nemogoče.   Zato pa je tale informacija tako  »dobrodošla«

Iz suhoparnega sporočila PU Celje preberemo, da na   območju  Rogatca  so  policisti  v  petek  zjutraj  izsledili  štiri  državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito.

V tovrstnih sporočil se zazna, da je  »izbor«  zožen na  države, ki so izven območij kjer  ni vojn ali  hudih spopadov ter da njihove izvorne odhodne države so daleč vstran od tod. Del jih prihaja iz držav, ki so iz afriškega kontinenta, ki pa iščejo bolj socialno čuteče države za njihove tegobe in razvoj intelektualnih  »potencialov«.

P.S. Predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Robert Golob, tako imenovani  glavni »električista« se v BIH, ki  je slovenski  »bazen človeških virov.«  pogovarja o pospešenem pristopu v EU, kar v prevodu pomeni, da se bo še izdatneje nadaljevalo z avtobusnim »uvozom« specialistov gradbene stroke« in podobnih profilov. To pa je  nekaj. 

Smo na poti v »raj«, kaj  ne dr. Golob?

Vane T. Costa

foto: STA

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan