Foto:STA
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŽivljenje

Varuh človekovih pravic bo posloval v Celju – kaj bo urejal in kako?

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo danes teden,  v torek, 21. marca 2023, posloval v Celju. V prostorih Mestne občine Celje kjer bo imel svoj kotiček,  bo s sodelavci na voljo občankam in občanom pri uveljavljanju njihovih pravic.

Vsi, ki menijo, da jim  država ali organi lokalne skupnosti kršijo pravice in se želijo o tem pogovoriti, lahko do vključno 17. marca do 12. ure pokličejo na telefonsko številko 030 720 225 in se dogovorijo za osebni pogovor z varuhom.  Tisti ki to želijo realizirati imajo na voljo še štiri dni, če štejemo še današnjega. Tudi za gluhe in naglušne bo poskrbljeno , le prijaviti se morajo in bo zato priskrbljen tolmač za znakovni jezik.

Vabilo(foto.www.varuh-rs.si)

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo ob obisku v Celju odprl in predstavil Varuhov kotiček, s čimer želi institucijo Varuha približati čim širšemu krogu ljudi v okolju, kjer živijo.

Postavlja se vprašanje kako od tod naprej, oziroma kako se izpostavljeno vprašanje ali problem v »meso spremeni«. Kako je možno vedeti in izvedeti do kod je prišla izpostavljena zadeva v reševanje.

Če to ni možno, potem je malo težje izvesti  empiričnost tega početja  in izvedeti za merljivost učinka njegovega dela oziroma upravičenost obstoja.   Lepo je, da je to razvidno ali dostopno. Da se ve.

 

Varuh se bo po končanem  poslovanju v Celju sestal tudi z županom Matijo Kovačem in skupaj z njim po koncu poslovanja in pogovora podal izjavo za medije.  Smo v pričakovanju.

Vane T. Costa

Vir. moc&vtc

Foto: STA

 

Mogoče vam bo všeč