Nekategorizirano

Newt Gingrich: Demokrati in zapriseženi nasrotniki Trumpa bodo omogočili njegovo ponovno izvolitev leta 2020

Najbolj gledani TV kanal v ZDA “Fox News” je 29.1. 2019 objavil prispevek nekdanjega predsednika Predstavniškega doma, vplivnega političnega komentatorja in avtorja več knjižnih uspešnic Newta Gingricha z naslovom “Demokrati in zapriseženi nasrotniki Trumpa bodo omogočili njegovo ponovno izvolitev leta 2020”.

V prispevku Gingrich tudi navede vrsto argumentov in razlogov za to trditev, kot doktor zgodovinskih ved pa tudi opravi primerjavo  s situacijo, s katero je bil po prvih dveh letih predsedovanja leta 1983 soočen takratni predsednik Reagan (od 1981 do 1989).  

Kot glavni razlog za ponovno izvolitev Trumpa pa Gingrich navede njegove glavne uspehe v prvih dveh letih mandata, ki da so po vsem svetu veliko večji, kot jih je kdor koli lahko pričakoval. Pri tem izpostavlja nedavno izjavo generalnega sekretarja NATO Stoltenberga, da je Trump v največji meri zaslužen za krepitev NATO in odvračanje Rusije, da ZDA zmagujejo v trgovinskem boju s Kitajsko, da so ZDA dosegle razveljavitev prostotrgovinskega sporazuma z Mehiko in Kanado  NAFTA ter uveljavile nov sporazum (USMCA), da je vodja Severne Koreje Kim Jong Un spremenil svoje obnašanje in druge. 

Na koncu pa Gingrich poudarja, da so se Trumpovi nasprotniki motili leta  2015, ko so trdili, da ne more biti resen predsedniški kandidat, takot spomladi leta 2016, ko so bili prepričani, da ne more dobiti podpore Republikanske stranke in leta 2018, ko so zahtevali da umakne kandidaturo Bretta Kavanaugha za vrhovnega sodnika. Zato Gingrich postavi vprašanje, zakaj naj bi tem ljudem verjeli sedaj.

Mogoče vam bo všeč