Nekategorizirano

Neumnost Rusa, ki žre netopirje plačuje tudi naša država?

Predstava, ki si jo je zamislil Rus, je pri nas dvignila precej prahu. In posnetka ne bomo še enkrat kazali.  Z njo je Rus želel opozoriti, da se naša svoboda in dobrobit rodita in umreta lahko samo z enim dejanjem, kot se je to zgodilo z omenjenim virusom.

No “umetnik” je tako izražanje svobode naredil kar pres slovenskim parlamentom. Ogorčenja in zgražanja pa je bila velika. Se je pa omenjeni Rus Davidčenko odločil, da bo svoj čas preživel v Fotopubovem razstavnem prostoru, kjer bo še čez celotni september živel in ustvarjal, medtem pa je vzpostavil “intermedijsko instalacijo ter znanstveno-raziskovalni center”. Prostovoljci, ki bodo bivali v omenjenem prostoru pa bodo raziskovali ozadje velikih farmacevtskih podjetij in njihovega vpliva na pandemijo.

Zanimiv je podatek, da se društvo, ki promovira kontroverzno umetnost, financira tudi s pomočjo državnega proračuna. Društvo Fotopub je skupno prejelo že skoraj 90 tisoč evrov državnega denarja, največ od Mestne občine Novo mesto (40 tisoč evrov) in Ministrstva za kulturo (33 tisoč evrov).

Če pred parlamentom organiziraš “žretje” živega netopirja, pridno pokasiraš denar od države?

 

Mogoče vam bo všeč