Nekategorizirano

Neumnost Evropske poslanke Irene Joveve, v EU se bo namesto za Slovenijo zavzemala za BiH

“Irena Joveva je Janeza Janšo, čeprav je predsednik vlade države, ki jo ona zastopa v EU prijavila. A je to sploh še normalno? In pravi, da se bo borila za Bosno. Torej Slovenija nima več ene predstavnice, ki je ravnokar napovedala upor,” je le eden izmed kritičnih komentarjev, ki se pojavil potem, ko je Joveva spregovorila za TV N1 Sarajevo. Glede na povedano je bilo očitno, da je voditelj navdušen nad povedanim. Navdušen je bil tudi Jeseničan, po rodu Bošnjak, ki je preko Twitterja v znak odobravanja zapisal: “Naša Jeseničanka!” Kaže, da v Jovevi ne vidijo toliko slovenske predstavnice v Evropskem parlamentu. 

Voditelj intervjuja je uvodoma izrazil svoje navdušenje nad tem, da ima Slovenija tako mlado evroposlanko, kot je Irena Joveva. “To je bila volja ljudi. Mislim, da je svežina super in da mladi počasi prinesemo te spremembe. Mislim, da je super, da se menjajo generacije, ne pa da živimo v preteklosti, tako kot naš premier,” je z navdušenjem komentirala Joveva.

Zaradi intervjujev, kot je ta, so se na Twitterju pojavili kritični komentarji v smislu: “EU poslanka Joveva je bila izvoljena in je plačana, da zastopa Slovenijo in njene interese. Kako želi zastopati državo, ki še niti članica v EU ni?”; “Slovensko diplomacijo preteklih treh mandatov morda najlepše ilustrira evropska poslanka za BiH Irena Joveva“; “Joveva nikoli ni zastopala Slovenije. To je bilo jasno od prvega dneva kandidature. Torej nič novega, čeprav je bolj zastopnica za S. Makedonijo. Pa bo zgleda, še Bosno vzela pod okrilje.”

Mogoče vam bo všeč