Nekategorizirano

»Dobičkonosna« dejavnost 33-letnega velenjskega preprodajalca drog ustavljena

33-letni velenjski preprodajalec drog  bo ostal v priporu.
Kot smo bili obveščeni s strani PU Celje,  so Velenjski  policisti    konec prejšnjega  tedna k preiskovalnemu sodniku privedli  33-letnega Velenjčana, osumljenega  preprodaje prepovedanih drog.
33-letnika so imeli policisti v postopku 3. julija zvečer. Pri sebi je imel manjši zaklenjen sef. Le tega so mu zasegli in ga v nadaljevanju na podlagi odredbe sodišča pregledali.

V  sefu  bi naj   imel nekaj manj kot dva grama prepovedane droge MDMA, dobrih 8
gramov  konoplje  in  dobrih  43  gramov  amfetaminov. Po preiskavi sefa so velenjski  policisti  pri osumljenemu opravili še hišno preiskavo ter našli in zasegli  več pripomočkov za uživanje in preprodajo prepovedanih drog.

V preiskavi so ugotovili še, da je 33-letni Velenjčan v zadnjem letu storil vsaj sedem kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi   drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in  predhodnimi sestavinami  za  izdelavo prepovedanih drog po 186 čl. Kazenskega zakonika. V  letu  2019   in  v začetku letošnjega leta so mu zasegli več prepovedane droge amfetamin in konoplje.
Da se je štel za nekaj  več kaže njegova široka » mednarodna« nabavna mreža Osumljeni  je  drogo   med  drugim  naročal  tudi preko spleta iz tujine. V Belgiji  so  policisti  odkrili večjo količino prepovedane droge LSD, ki je
bila naslovljena nanj.
Za vseh sedem kaznivih dejanj mu je  preiskovalni sodnik odredil pripor. Od tam naprej pa je v rokah sodišča.

 Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč