Zdravje

Nesprejemljivo! S »fakičem« oskrunili slovenski grb!

Slovensko javnost je pretresla fotografija treh slovenskih karateistov, ki so pozirali s srednjim prstom na slovenskem grbu.

Že dolgo nista določen zapis in fotografija med športnimi navdušenci dvignila toliko prahu kot fotografija treh karateistov kluba Shotokan karate-do klub Gornja Radgona. Ti so namreč pozirali v reprezentančnih trenirkah, in sicer s srednjim prstom na slovenskem grbu.

Predsednik kluba Anton Rožman, ki je pojasnil, da so ob objavi fotografije na profilu opazili le položaj rok, ne pa tudi spremljajoče geste. To so opazili šele ob podrobnejšem pregledu oziroma povečavi fotografije, in jo nato odstranili. “Člani Shotokan karate-do kluba se opravičujemo vsem, ki jih je objavljena fotografija užalila. Nastala je zgolj v nevednosti, nikakor pa ne v smislu norčevanja nad slovenskimi simboli ali ustanovami,” so še zapisali na uradni facebook strani kluba.

Tudi Borut Strojin, predsednik Karate zveze Slovenije, se je odzval na izjemno neljubi dogodek: »Za ta incident sem izvedel včeraj, ga najostreje obsodil in z zadevo nemudoma seznanil disciplinsko komisijo zveze. Takojšen sklep izvršnega odbora se glasi, da so ti fantje izločeni iz tekmovanja in ne bodo nastopili na evropskem prvenstvu na Madžarskem. Sicer so tja že odpotovali, a smo jih zdaj ločili od preostalih tekmovalcev – tudi zaradi njih samih – in na tekmovanju ne bodo sodelovali. Taka je bila tudi strokovna ocena trenerja, tudi zaradi pritiskov na te fante, ki so navsezadnje mladoletni. Ocena je, da ne morejo nastopati,” je povedal.

Tudi pri portalu »v fokusu« obsojamo to dejanje!

Vir: Ekipa, facebook

Mogoče vam bo všeč

Več v:Zdravje