Nekategorizirano

Nepridiprava ukradla bančno kartico

Zadnji julijski dan so policisti in kriminalisti PU Maribor obravnavali dve kaznivi dejanji. V prvem primeru sta malopridneža ukradla bančno kartico, v drugem pa nočni vlom v prodsajalno in gostinski lokal, pri čemer naj bi za enkrat še neznani storilec povzročil za pet tisoč evrov materialne škode.

Včeraj okoli 15.45 sta 20-letni Mariborčan in 13-letni otrok, doma iz območja PP Rače, iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred eno od prodajaln v Račah, odtujila denarnico z bančno kartico. V bližini sta želela z njo takoj opraviti nakup, vendar je bila transakcija zavrnjena, kar je oškodovanec dobil javljeno v obliki SMS sporočila. Kmalu za tem sta skušala v drugi prodajalni opraviti še en nakup, pa je bila tudi ta transakcija zavrnjena. O tem je oškodovanec takoj obvestil Policijo, ki je ob 16.05 oba prijela. Otroka so predali materi, polnoletnega pa pridržali. V času pridržanja so policisti našli tudi kraj, kamor sta storilca odvrgla odtujeno bančno kartico. To so že vrnili oškodovancu.

Starejšega bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču, o dejanju otroka, ki še ni kazensko odgovoren za svoja dejanja, pa bodo s poročilom obvestili pristojni Center za socialno delo.

Neznani storilec je v noči na 31. 7. 2018, skozi vhodna vrata vlomil v prodajalno v Mariboru. V prodajalni je z blagajniškega pulta odtujil dva lesena blagajniška predalnika v katerih je bilo nekaj gotovine. Vlomil je tudi zaklenjena pisarniška vrata trgovine in iz pisarne odtujil dva prenosna računalnika. Nato je skozi lesena vrata vlomil še v manjši gostinski lokal, pregledal omare, vendar ni ničesar odtujil. Od tam je vstopil še v skladišče, ki je v sklopu prodajalne in od tam odtujil 8 rabljenih ALU platišč znamke BMW ter 8 rabljenih, zimskih pnevmatik, različnih dimenzij in znamk. Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

Foto: PU Maribor

Mogoče vam bo všeč