Nekategorizirano

Dr. Jožeta Dežmana ne bo na jogurt mitingu Turnškove ZZB v Kopru

To, kar se danes dogaja z dr. Jožetom Možino, novinarjem TV SLO in zgodovinarjem dr. Jožetom Dežmanom, nad katerima je ponoreli predsednik ZZB NOV Tit Turnšek izrekel prekletstvo, ker naj bi v oddaji Intervju na TV SLO “potvarjala zgodovino in širila laži o NOB,” me spominja na najbolj okrutne oblike idejnega obračunavanja v času komunistične SFRJ. Prav neverjetno je, da 27 let po razglasitvi samostojne in demokratične Slovenije, po državi horda jugokomunističnih nostalgikov poziva na javni linč Možine in Dežmana. Celo več, “vabili”! so ju na jutrišnji “jogurt miting resnice” v Koper, kjer bi verjetno v stilu povojnih pobojev doživela linč. Ne sicer fizični, zato pa osebnostni. Vse to smo že videli in vse to že doživeli, in to v 45 letih koministične vladavine, v katerih je bila prav ZZB kot družbenopolitična organizacija kasta zase. Verjetno Tit in njegovi še vedno mislijo, da so nedotakljivi kot takrat. Pa jim je na svojem blogu dr. Jože Dežman na izjemno pronicljiv način dal vedeti, kdo so in kam sodijo.

Preberite si njegov zapis, v katerem “s hvaležnostjo” zavrača vabilo Turnškove horde, da bi jutri v Kopru javno “sežgali” na grmadi!

Spoštovani,

zal se ne morem udeležiti vašega pomembnega shoda v Kopru, 2. avgusta 2018, ob 18.uri, na katerem boste častili lika in dela Jožeta Možine in mene.

Sem pa vam, komunističnim veteranom, iskreno hvaležen za vse poveličevanje in slavljenje, ki mi ga z vso skrbjo posvečate dolga desetletja. 

Ne morem priti, ker isti čas v Gorici vodim predstavitev odlične knjige dr. Ivana Čuka in dr. Aleksa Lea Vesta Prevarani sokoli, v kateri z besedami akterjev samih nazorno opišeta, kako so komunistični sokoli prevarali Sokola in ga nato uničili. 

Naj vas pa opozorim na to, da ni le vaš predsednik komisije za zgodovino akad. prof. dr. Jože Pirjevec mnenja, da je Stalin hujši od Hitlerja, da je uničil idejo socializma in da so žal tudi Stalinovi sodelavci Tito, Kardelj, Kidrič in drugi v stalinski maniri prevarali Slovence in druge jugoslovanske narode. Nekaj podobnega  sem slutil že leta 2009, ko sem se loteval Jaše Zlobca z njegovo Rdečo zlobo, ki poudarja, da ena laž rodi drugo in Slavoja Žižka, ki titoizmu prizna vse zasluge za uničenje Jugoslavije:

https://dezman.blog.siol.net/2009/05/31/

S prisrčnimi pozdravi

Jože Dežman

Ps.

Pred skoraj 40 leti, ko je Radenska slavila 120 letnico, sem v svečani številki tovarniškega glasila Radenski vestnik objavil zgodbo o družini Šarić, ki so bili v času 2. SV lastniki Radenske. Čeprav jih  je povojna oblast na skonstruiranih sodnih procesih razglasila za kulturbundovce, sodelavce okupatorja, narodne izdajalce itd. in jim odvzela vso premoženje ter državljanske pravice, so mi prišlo pod roke dokumenti, ki so dokazovali, da je dr. Šarič v skritih bunkerjih v Radencih zdravil ranjene in bolne partizane in da je obilo sanitetnega materiala in zdravil po skrivnih kurirskih poteh končalo na Pohorju.

Reakcija borcev, ki so jim bili Radenci skorajda kot njihov sanatorij, je bila burna. V restavraciji hotela Radin so skakali po mizah, se drli in zahtevali orožje, da obračunajo z mano kot človekom, ki si je upal širiti “zgodovinske” laži. Nekaj podobnega to počenja Turnškova ZZB NOV še danes!! Da pa je Šarhov pohorski bataljon izdala oseba, ki se jo je celo nagradilo s statusom prvoborca, pa po svoje izpričuje, kako so v ZZB bili že takrat sposobni “likati” zgodovinska dejstva.

Boris Cipot  

Mogoče vam bo všeč