Nekategorizirano

Nenamensko trošenje denarja, namenjenega Slovencem po svetu

V krščanskem forumu SDS so na Šarčevo vlado naslovili javno vprašanje,kako je mogoče, da se iz sredstev vladnega uradaza Slovence za mejo in po svetu financira delovanje ZZB NOV. 

Po javni objavi podatkov, iz katerih državnih virov prejema finančne dotacije Zveza združenj borcev za vrednote NOB, smo bili neprijetno presenečeni ob dejstvu, da je med donatorji tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je borčevski zvezi doslej nakazal dobrih 16.000 evrov davkoplačevalskega denarja.

Sprašujemo se, kako je mogoče, da se na račun organizacije, katerih predstavniki širijo nestrpnost proti nasprotnikom komunistične revolucije in se še do danes ni distancirala od komunističnih zločinov, zaradi katerih je moralo več deset tisoč Slovencev bežati iz domovine, vlada nakazuje denar, namenjen Slovencem v zamejstvu in po svetu. Le kaj imajo Slovenci v zamejstvu in po svetu opraviti z organizacijo, ki še vedno ni obsodila krvavih dejanj, ki so končala življenja mnogih nedolžnih Slovenk in Slovencev, medtem ko so si številni rojaki rešili življenje z begom v tujino?

Od Vlade Republike Slovenije zahtevamo, da nemudoma ustavi takšno prakso nenamenskega trošenja denarja za Slovence v zamejstvu in po svetu, vsaj dokler se ne bodo najvidnejši predstavniki Zveze združenj borcev za vrednote NOB distancirali od zločinov komunistične revolucije.

Verjetno pa je teh primerov nenamenske porabe denarja Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu še več. 

Zadnji, ki je najbolj svež, se je zgodil te dni, ko je nova državna sekretarka Olga Belec s svojim šefom ministrom brez listnice Petrom Jožefom Česnikom v soboškem hotelu Diana pripravila sprejem za  novinarji iz Drustva turisticnih novinarjev Slovenije, ki ga vodi Drago Bulc. Dvomim, da so stroške zapitka plačali Bulčevi turistični novinarji, ki so navajeni, da se jim streže od spredaj in od zadaj. Olga Belec, še včeraj direktorica hotela Diana, danes pa nagrajena s položajem državne sekretarke,  ker je na parlamentarnih volitvah 3. junija kandidirala na listi SAB Alenke Bratušek, je ena redkih prekmurskih “dodanih vrednosti”  nove vlade Marjana Šarca. Še vedno je lastnica podjetja Hotel Diana, vajeti vodenja pa je le formalno prenesla na svojega sina.

Mogoče vam bo všeč