Nekategorizirano

Ne, to ni Černobil 34 let kasneje, to so Stožice, mega projekt ljubljanskega šerifa Zorana Jankoviča 13 let pozneje!

“Pošiljam vam nekaj fotografij, nad katerimi se boste verjetno tako zgrozili, kot sem se sam,” je pisalo v sporočilu VFOKUSU.COM našega bralca.”Ne gre za ukrajinski Černobil, kjer se je pred 34. leti zgodila katastrofa v tamkajšnji jedrski elektrarni. Že res, da je bil te dni svet poln fotografij, povezanih s katastrofalnim jubilejem, najhujše jedrske nesreče v zgodovini človeštva, ki sta jo povzročila človeška napaka in pomanjkljiva komunistična tehnologija!”

Ne, res ne gre za Černobil, so pa posnetki odraz katastrofalnih odločitev enega od zadnjih komunističnih oligarhov, ki že 13 let zaznamujejo Ljubljano. Gre za skelet propadlega projekta Stožice, pod katerega se je leta 2007 podpisal Zoran Jankovič, aktualni župan Ljubljane in miljenček zadnjega slovenskega komunističnega liderja v nekdanji SFRJ Milana Kučana. Na županski tron leta 2006 mu je morda prav v največji meri pomagala obljuba, da bo glavnemu mestu Slovenije zagotovil nov stadion in novo športno dvorano, za nameček pa še mega prodajni center. Seveda je Ljubljančaniom zagotovil, da jih ta projekt ne bo stal niti centa, ker bo on vse stroške pokril skozi javno-zasebno partnerstvo. To je bila seveda debela laž, Ljubljančani iz mestnega proračuna za jjihovo delovanje  plačujejo 850.000 evrov na leto.

Danes smo leta 2020. Na magistratu še vedno vedri šerif Zoran Jankovič, stadion in športna dvorana sta sicer zgrajeni. Da se je med gradnjo cena povečala iz 81 milijonov na 120 milijonov evrov, sploh ni omembe vredno. Poleg stadiona in dvorane pa se “bohoti” skelet propadlega mega prodajnega centra, ki ga prerašča prerašča plevel! Podjetje, ki je gradilo Stožice, je za seboj pustilo vsaj 30 milijonov evrov dolgov, številni podizvajalci so zaradi tega končali v stečaju ali likvidaciji, nekateri podjetniki so “rešitev našli” v samomoru. Brezno ljubljanskih Stožic je uradno “težko” kakih 115 milijonov evrov, vendar smo davkoplačevalci za pokritje bančne luknje, ki je nastala zaradi projekta, plačali 135 milijonov evrov odgovornim pa se doslej ni zgodilo nič! 

Že res, da je padlo nekaj kazenskih ovadb proti šerifu Jankoviču in odgovornih v družbah Gradis, Energoplan in Merkur, konzorciju, ki je zmagal na verjetno kar prirejenem občinskem razpisu. Konzorcij je ustanovil družbo Grep in nanjo prenesel realizacijo projekta Stožice, menda zaradi večje preglednosti in transparentnosti poslovanja! Ker denarja za izvedbo takšnega mega projekta nibilo, je šerif Jankovič sproti iskal nove in nove finančne akrobacije, od vstopa srbskih drub, do fiktivnih prodaj dela stožiških nepremičnih mestnim, torej Jankovičevim podjetjem, s katerimi so iz bank scuzali dodatne kredite itd.

Družbe Grep od leta 2016 ni več, končala je na odpadu propadlih gospodarskih subjektov, povezanih z megalomanskimi projekti župana Zorana Jankoviča. 33 miloijonsko luknjo iz javnega dela projekta bo morala pokriti MO Ljubljana, zasebni del, gre za kakih 135 milijonov neporavnanih kreditnih obveznosti, pa je Jankovič “obesil” na nas davkoplačevalce. “i nikome ništa,” bi rekli v epilogu. Prvorazrednim v Sloveniji je pač to omogočeno!

Na koncu, predlagam županu Zoranu Jankoviču, da svoj jogurtaški rdeči shod na Rožniku preseli kar pred Stožice, “spomeniku” njegove megalomanije in Ljubljančane, ki jih je, tako kot vse Slovence, v bančni luknji zadolžil za kakih 165 milijonov, in zaprosi za še en mandat! Ker ima še veliko projektov, ki bi jih rad uresničil! V zapor mu itak ne bo treba!

Vse to je Zoranu Jankoviču uspevalo zaradi levičarskih vlad Boruta Pahorja, ASlenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca, s katerim se je tako uspešno lizal in zlizal, da je dobil še poseben zakin o glavnem mestu, skozi katerega mu je “kapnilo” 300 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja!

                                     Živel 1. maj!!!

  

Mogoče vam bo všeč