Nekategorizirano

Ne le da laže, MLADINA tudi krade

Tednik MLADINA je bil do slovenske osamosvojitve tudi moj tednik. Rad sem ga prebiral, konec koncev je bil eden redkih stebrov kritičnega pisanja opozicije v takratnem jugoslovanskem totalitarnemu režimu. Danes, no ja, že kar nekaj časa, sodi ta medij med tiste, ki se jih ne dotaknem, sicer bi si moral z rok spirati njihovo vsebinsko umazanijo. Iz kritičnega ogledala oblastnega režima so postali režimski apologet, ki z vsemi sredstvi udriha po opoziciji. Zato so seveda, dokazov je več kot preveč, deležni bogatih denarnih spodbud iz udbaškega omrežja.

In če se sam ogibam MLADINI po principu, stopi čez kravjek, če je pred tabo na cesti, se ta medij oziroma njegov levičarsko LGBTjevski novinarski propagandist Borut Mekina, loteva mene in mojega novinarskega dela. Zaradi oddaje Sreda v sredo, v kateri je bil moj sogovornik Bernard Brščič, za ultra levico več kot kontroverzen in sporna osebnost, sta MLADINA in njen Mekina sprožila pravcati medijski stampedo, v »bratskih« medijih tipa Dnevnik in Akanalizacija pozivala na linč tako mene, kot mojega sogovornika. V svoji pokvarjenosti so šli tako daleč, da so gospodarskim družbam, oglaševalcem v okviru oddaj Sreda v sredo, pošiljali tako rekoč grozilna pisma in jih pozivali, da umaknejo svoje reklame iz oddaje, katere avtor tradicionalno širi sovražni govor. In v precejšnji meri jim je uspelo, nekateri so umaknili oglase, a hkrati priznali, da si oddaje z Bernardom Brščičem sploh niso ogledali. O gospodarski škodi, ki sta jo povzročila MLADINA in njen Mekina, ne bom izgubljal besed.

Pred poletjem se nas je zbrala skupinica prijatelje, odločili smo se, da se lotimo projekta spletnega časopisa. Od zadnjega julija smo preko poletja s pomočjo fantov iz Publishwalla korak za korakom gradili zgodbo novega medija, ki je imel delovni naslov V FOKUSU. V začetku oktobra smo začutili, da je napočil čas, da z V FOKUSU stopimo med spletne bralce. Le še domeno je bilo treba kupiti., Odločimo se za domeno VFOKUSU.SI. A glej ga zlomka, le dan ali dva pred tem nam je to domeno speljal nek anonimni kupec. Kaj storiti, odločimo se za nakup domene VFOKUSU.COM , hkrati pa razmišljamo, le kdo stoji za tem pobalinstvom.

Na MLADINO pomislimo šele, ko naš spletni časopis V FOKUSU  uvrsti med medijska politična trobila stranke SDS po zgledu Trumpovih alternativnih medijev. Mladinin pisun Vasja Jager pa nam je sam ponudil dokaze o tem, kdo stoji za krajo domene SI. Zapisal je namreč, da  se je V FOKUSU na medmrežju pojavil konec avgusta, kar ni res, ker smo vso zgodbo preigravali za osebnim zidom V FOKUSU. Da ne zgubljam besed; ne le da laže, ko nam očita, da se financiramo iz takšnih ali drugačnih virov stranke SDS, MLADINA tudi krade! Dokaz najdete preprosto s tem, ko v Google vtipkate vfokusu.si, se vam odpre naslovnica spletne Mladine. Kdo pa njih plačuje, pa je že dolgo znano!

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč