Nekategorizirano

Nadaljevanje sojenja Ivanu Radanu

Sojenje zdravniku Ivanu Radanu se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani v petek po dveh

mesecih premora nadaljevalo. Zdravnik Ivan Radan je obtožen umora štirih svojih bolnikov. Ker avstrijski izvedenec Wolfgang Kröll še ni dopolnil svojega mnenja, so tokrat brali le dokazne listine. Sojenje se bo nadaljevalo 1. februarja 2018.

Sodišče je Krölla zaprosilo, naj glede na izpovedbo priče tožilstva Mateje Lopuh, ki je strokovnjakinja za paliativno oskrbo, dopolni svoje izvedeniško mnenje. Na njeno mnenje je obramba dala svoje pripombe, ki so jih tudi poslali avstrijskemu izvedencu.

Ta naj bi poslal dopolnjeno mnenje do decembra, a kot je včeraj dejal sodnik Martin Jančar, njegovega mnenja še niso prejeli.

Na sodišču je sicer maja letos potekalo soočenje mnenj med Kröllom in Lopuhovo glede okoliščin smrti bolnikov, za katere je Radan obtožen umora. A sta tudi po soočenju ostala vsak pri svoji oceni. Medtem ko je mnenje Krölla za Radana precej razbremenjujoče, pa so po mnenju Lopuhove visoki odmerki zdravil (v nekaterih primerih samo morfij, v nekaterih tudi kalija in propofola) povzročili smrt bolnikov.

 

Mogoče vam bo všeč