Nekategorizirano

Na Nova24TV zgroženi nad (ne)odzivom Društva novinarjev Slovenije ob napadu reperja Zlatka na njihovega snemalca!

Spletni portal Nova24TV je objavil zapis o tem, kako se je  Društvo novinarjev Slovenije anemično odzvalo na napad Zlatana Čordića na snemalca Nove24TV. Namesto, da bi ostro obsodili napad, kot to po navadi počnejo, ko stopijo v bran kolegom iz osrednjih medijev, so napisali zmazek, v katerem niso neposredno obsodili napada, obenem pa so med vrsticami podali svoje mnenje, zakaj je do tega prišlo in celo, “da smo si to zaslužili – ker hujskamo,” so zapisali na Nova24TV.

“Društvo novinarjev Slovenije je denuncijatorski prvak države. Če se na rame slovenskega novinarja, zaposlenega na RTV Slovenija, usede muha, ki je tam ne bi smelo biti, oni to “ostro  in konkretno obsodijo”. Kadar gre za novinarje Mladine, čeprav so strankarsko skrajno propagandno glasilo, se zaskrbljeni oglasijo. Pred kratkim so pred davčnim strokovnjakom Rokom Snežičem pričeli braniti “svoje” novinarje celo tako, da so pričeli pritiskati na sodišče. Povsod in vedno v takšnih primerih konkretno, jasno in razločno obsodijo za kar verjamejo, da je “nasilje nad novinarji.”

V novinarskih poročilih nacionalne RTV in POPTV s petkovih demonstracij politkolesarjev, so mirne duše zapisali, da je protest minil mirno, brez vidnih izgredov. To pomeni, da niti z besedo niso omenili reperja Zlatka -Zlatana Čordića in njegovega fizičnega napada na snemalca Nove24TV in mu pri tem iz rok iztrgal kamero. Preprosto, s fizičnim nasiljem mu je ukradel kamero.

DNS pa v svoji maniri, ko gre za medije in novinarje desne provinjence, mlačno zapišejo, “da so dobili več vprašanj glede dogajanja na petkovem protestu in da so že večkrat poudarili, da obsojajo vsakršne oblike nasilja, tako besednega kot fizičnega.” Nikjer pa jasna obsodba nasilnega ravnanja raperja Zlatana Čordića, ker je pač njihov.

V nadaljevanju so zapisali, da “ponavljajo tudi, da kot družba ne smemo pristati na razmere, v katerih verbalno in tudi fizično nadlegovanje postane običajno poklicno tveganje, ki so mu novinarji izpostavljeni pri svojem delu”. Med vrsticami se to bere kot: zdaj pa živimo v takšnih razmerah, ker jih je povzročila trenutna vlada in jih že nasploh povzročata SDS in Nova24TV. To se obenem bere tudi kot opravičilo za dejanje Zlatana Čordića.

Za konec so z napadom na Novo24 TV stopnjevali, saj so zapisali, da “se zavzemajo za profesionalno vlogo medijev v družbi, ki jih med drugim razumejo kot neodvisne nadzornike oblasti in ne kot del strankarskih propagandnih aparatov.”

Med vrsticami, če niste razumeli. Po domače: hkrati poudarjamo, da Nova24TV nima novinarjev, ker so strankarski propagandni aparat. Pustimo ob strani, da so vsi osrednji mediji, ki se jih DNS – ju zdi plemenito braniti, strankarska propagandna glasila, le da so razpršeni na več strank, ki si delijo antijanšizem. Razlog je preprost: na levi ni tako velike, tako dobro organizirane stranke kot je SDS, ampak so relikt bivše partije in več manjših satelitov. Z besedami bivšega predsednika Socialnih Demokratov, Igorja Lukšiča: “SDS je edina resna stranka.”

Mogoče vam bo všeč