Nekategorizirano

Na dopust na Hrvaško po novem

Če bo slovensko-hrvaška meja letos poleti odprta, boste morali opraviti teste in imeti posebni potni list, je ideja Hrvatov.

Ministri EU, pristojni za turizem, bodo danes na videokonferenčnem zasedanju razpravljali o posledicah pandemije novega koronavirusa za ta sektor, ki je zaradi omejitev potovanj eden najbolj prizadetih. Med najbolj prizadevnimi je hrvaški minister za turizem Gari Cappelli. Če turistične sezone letos ne bo, naše južne sosede čaka prava katastrofa, saj turizem predstavlja petino Hrvaškega BDP in je med najbolj izpostavljenimi evropskimi članicami v tem ekonomskem pogledu.

Prav zato so Capelli in Hrvaška med najbolj aktivnimi pri iskanju rešitev, da bi turisti poleti le prišli na njihovo morje. Na začetku se je govorilo o turističnih mostovih, tako cestnih kot zračnih, zdaj pa na Hrvaškem vse glasneje omenjajo t. i. serološke ali antigenske teste, ki po njihovem mnenju kažejo, da je ustvaril imunost. Enako bo veljalo tudi za hrvaške poletne dopustnike.

Kot piše hrvaški spletni portal 24Sata načrt za zdaj ni še nič razdelan. Na primer, ne ve se, ali bo testiranje opravljeno na meji, ali bo lahko turist s seboj prinesel potrdilo. Predlog je, da se izvede test bodisi test protiteles oziroma antigenski test, ki pokaže, ali pri osebi obstaja imunost.

Mogoče vam bo všeč