Nekategorizirano

Mlada Radenčanka Alja Domjan, kandidatka na skupni listi SDS in SLS za EU poslanko, o pomenu letošnjih volitev

Predvolilna kampanja za letošnje volitve v Evropski parlament se bo prevesila v drugo polovico. Vrstijo se soočenja, okrogle mize, pogovorni večeri, izrednega pomena pa so neposredna srečanja z volivci. Alja Domjan, mlada Radenčanka, kandidatka na skupni listi SDS in SLS, je petkovo dopoldne preživela v Murski Soboti, kjer se je ob stojnici lokalnega odbora SDS družila s soboškimi občani. 

Povabilu na krajši klepet se seveda ni izognila. Ker je na skupni listi SDS in SLS vseeno najmlajša, se nisem mogel izogniti vprašanju o odzivih potencialnih volivcev, ko jih nagovori tako mlad obraz?

“Najprej me vprašajo, zakaj kandidiram. Odgovorim jim, da kandidiram zato, ker menim, da tudi mi mladi potrebujemo svoj glas v Evropskem parlamentu, zato je prav da dobimo priložnost in participiramo pri odločanju. Za nami so naporni dnevi, zato mi petkovo druženje v Murski Soboti tako rekoč med svojimi pomeni prijetno relaksacijo. Pred nami sta še dva tedna naporne kamanje, za katero upam, da bo uspešna.”

Kaj pa vsebina, s katero postrežete potencialnim volivcem, s čim jih skušate prepričati?

“Vsebina je povezana z manifestom, ki smo ga za letošnje evropske volitve pripravili v stranki SDS. Prijetno sem presenečena, kako volivce zanima, katere so rešitve, ki jih ponujamo v SDS. Gre seveda za željo slehernega Slovenca in Slovenke, da Evropa ohrani vrednote, na katerih temelji dosedanji način življenja, da nam je mar za okolje, v katerem živimo, da ponujamo realne rešitve za prihodnost kmetijstva, za mlade, za njihovo perspektivo….kajti mladi se danes soočamo s številnimi problemi, ki jih mnogi prisuiljeni reševati z odhodom na tuje. Mislili smo tudi na starejše, katerim je treba zagotoviti pogoje za dostojnešo življenje, na kar nas Evropa neprestano opozarja. Seveda ne pozabljamo opozoriti tudi na razvojne probleme, na konkurenčnost, na dinamično gospodarstvo. Vse bolj je v luči povečevanja ilegalnih migracij pomembno vprašanje varnosti. Nujna je učinkovita zaščita državljanov Slovenije in njihovega premoženja. To so vsebine, ki ljudi zanimajo in zato je prav, da jim prisluhnemo in njihove pobude ponesemo na evropski parket.”

Ali je pojav mladih obrazov na kandidacijskih listah hkrati sporočilo mladim, da gredo na volitve?

“Zagotovo gre tudi za sporočilo mladim, kako pomembno je, da se 26. maja odpravijo na volišča. Je pa na nas mladih kandidatih velika odgovornost učinkovitega zastopanja mladih in njihovih interesov. Pomembno je, da se na soočenja z volivci dobreo pripravimo, kajti nesprejemljivo je, da nekomu, za katerega glas se poteguješ poveš, da o zadevi ne veš nič in da se boš informiral, se dal podučiti! Če se izkaže, da mladosti navkljub o aktualnih problemih Evrope ne vemo nič, nas nihče ne bo jemal resno.”

Mogoče vam bo všeč