Nekategorizirano

Migrantski invaziji ni videti konca, šengenska meja s Hrvaško pa kot švicarski sir

Dnevno se vrstijo poročila policijskih uprav po Sloveniji, kje in koliko ilegalnih migrantov so prestregli in ujeli ob zeleni meji ali pa že v notranjosti Slovenije. Kolikim pa je uspelo ilegalno prečkati slovensko hrvaško mejo in se neopazno prebiti na zahod proti Italiji ali pa v Avstrijo, pa policijska poročila ne navajajo. Zato pa nas vlada Marjana Šarca in policijski minister Boštjan Poklukar pomirjajo, da nacionalno-varnostni sistem deluje in da so odveč skrbi o poroznosti šengenske meje. Tudi pobudam opozicije po sklicu nujne seje Sveta za nacionalno varnost se Šarec in njegova ekipa preprosto norčujejo.

Ob takih izjavah najodgovonejših za nacionalno varnost se človek vpraša, kako so lahko ilegalni migranti z na Hrvaškem ukradenim avtomobilom prestopili mejo in je šele prometna nesreča na avtocesti ustavila preprečila njihovo namero, da se prebijejo v Italijo.

Tudi zadnji primer, o katerem poroča PU Murska Sobota sproža dvom o učinkovitem varovanju šengenske meje. Sinoči okoli 22.00 ure so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe na pomurski avtocesti v bližini naselja Renkovci zaustavljali osebni avtomobil tujih registrskih tablic. Vozilo se je zaustavilo na avtocesti. Iz njega pa je pobegnilo več oseb. Kljub intenzivnemu iskanju osebe niso bile izsledene. Zato soboška policija  prosi vse občane, da na telefonsko številko 113 sporočijo, če bi v bližini ali okolici opazili sumljive osebe. Osebe so po vsej verjetnosti po oblačilih blatne in premočene.  

Spletni portal moja-doilenjska.si je včeraj poročal, da so v preteklih dneh (od petka, 11.5.  do danes zjutraj 13.5., do 7. ure) slovenski policisti izsledili in prijeli 59 ilegalnih migrantov. S PU Maribor so dodatno sporočili, da so včeraj zjutraj prijeli 21 migrantov in dva vodnika. Skupno je to 82 prijetih v teh dneh.

In obrambni minister Karel Erjavec bi zato, da zapolni varnostne vrzeli na šengenski meji, ki je polna lukenj, kakor švicarski sir,  poslal 35 vojakov.

Mogoče vam bo všeč