Nekategorizirano

Michael Douglas: Živel sem v peklu z mamili, rak grla je bila moja kazen

Michael Douglas, ameriški igralski zvezdnik, oskarjevec in producent, in njegova žena Catherine Zeta-Jones, igralka in oskarjevka, sta včeraj praznovala rojstni dan. Michael 76 in Catherine 51. Michael Douglas, sin igralske legende Kirk Douglas, je v intervjuju povedal, da je odprl dušo in povedal podrobnosti o svoji bolezni. Že kot fant se je odločil za igro, čeprav ni presenetljivo, če upoštevamo, da je na odru praktično odraščal.

“V nasprotju z drugimi otroki nisem imel klasičnega otroštva. Nisem tekal po ulicah ali se ukvarjal s športom. Mamo in očeta sem redko videl, ker sta bila na snemanju non-stop, medtem ko so me varovali ljudje, zaposleni v filmskih družbah. Rad rečem, da sem odraščal v filmskih studiih, kjer so mi vsi laskali, ker je bil moj oče takrat že igralska legenda” – je dejal Michael Douglas.

“Lažje in bolj ležerno lahko organizirate svoje življenje, vendar se je težko zgraditi kot oseba. Poklicno je bil to najpomembnejši trenutek v mojem življenju” – je pojasnil Douglas.

Dvakratni oskarjevec je imel smučarsko nesrečo v začetku osemdesetih let, zato po hudi poškodbi noge in številnih operacijah tri leta ni delal, ker je bil skoraj prikovan na posteljo, in prav v tem obdobju je tolažbo našel v alkoholu.  Kasneje je izhod iskal v mamilih, ki mu po njegovem niso prinesle ničesar, le iluzijo, ki je bila pravzaprav “pekel”.

“Pod vplivom mamil živite v nerealnem svetu in vse se vam zdi samo lepo, v resnici pa ste v peklu. Dolgo si nisem hotel priznati, da imam težave, nato pa sem nekega dne spoznal, da sem postal slab mož in oče ter najslabši prijatelj” – je priznal.

Michael Douglas je bil približno 10 mesecev na zdravljenju v centru Sierra Tucson. Tam se je popolnoma spremenil in spoznal, da je težava pravzaprav v njem. Še danes redno obiskuje psihiatre in poudarja, da je nehal razmišljati o drogah.

Po 23 letih skupnega življenja z Diandro Luker se je ta zakon končal. Čeprav se je ugibalo, da sta vzroka nasilno vedenje in prešuštvo, Diandra ni dajala  izjav.

Le nekaj mesecev po ločitvi se je Michael Douglas odločil, da se ponovno poroči, tokrat s svojo 25-letno kolegico Catherine Zeta-Jones, v katero se je, kot rad reče, zaljubil na prvi pogled, ko sta se spoznala v Franciji.

“Rečem lahko, da sem zdaj srečen človek in da imam vse, kar potrebujem. Catherine je čudovita žena, ljubim jo iz vsega srca” – je razkril ob neki priložnosti.

Leta 2010 so poročali, da sloviti ameriški igralec Michael Douglas trpi za rakom grla in da bo na dvomesečni terapiji. Kasneje je v intervjujih dejal, da je v boju proti raku zmagal s pomočjo kemoterapije in svojega neozdravljivega optimizma.

“Bolezen sem doživljal kot kazen, ker v mladosti nisem skrbel za svoje zdravje, ampak sem veliko pil in kadil. Je nekakšna kazen za vse grehe moje mladosti. Ko sem končal s kemoterapijo, so mi zdravniki rekli, da sem v redu, čeprav se nisem počutil dobro. Vsak dan uživam najboljše zdravilo na svetu, nasmeh moje žene, ki mi daje moč, da se borim in zmagam, ker želim živeti in uživati ​​v družbi svoje družine. Imam občutek, da nekako še ni prišel čas, da se ločimo” – je pred nekaj leti dejal Michael Douglas.

 

 Cameron Douglas, Michaelov sin iz zakona z Diandro, je bil kot najstnik v peklu mamil. Sprva je bil trgovec, pozneje pa je tudi sam postal odvisnik od heroina.

“Sovražil sem vse, kar se je v mojem življenju dogajalo zaradi mamil, a se preprosto nisem mogel ustaviti,” je iskreno dejal Cameron v odličnem intervjuju za revijo “People”.

Za Michaela in producentko Diandro je bilo to obdobje zelo težko, počutili so se nemočne in niso vedeli, kako mu pomagati.

“Mislil sem, da ga bom izgubil,” je opisal Douglas in začutil  najhujši trenutek svojega življenja.

Hollywoodski igralec je pred kratkim izgubil svojega očeta igralca Kirka Douglasa.

Če gre verjeti zapisom tujih medijev, preživlja še eno težko življenjsko fazo, saj se zaradi prešuštva ločuje od hollywoodske lepotice Catherine. Marca letos je pisalo, da se je Catherine odločila, da bo vložila zahtevo za ločitev od Douglasa, a se zaradi smrti njegovega očeta za ta korak domnevno ni odločila.

Njun zakon traja že 20 let, imata hčerko Carys Zeto Douglas in Dylana Michaela Douglasa. Znani igralec špekulacijam ne posveča veliko pozornosti in poudarja, da lahko mediji pišejo, kar hočejo.

Mogoče vam bo všeč