Nekategorizirano

Metropolitanska opera ostaja zaprta še eno leto

Newyorška metropolitanska opera se je zaradi pandemije koronavirusa prvič v svoji skoraj 140-letni zgodovini  odpovedala celotni sezoni. Opera načrtuje nadaljevanje predstav šele prihodnji september, ko se začne operna sezona, s svojim prvim komadom temnopoltega skladatelja “Fire Shut Up in My Bones” Terencea Blancharda.

Sezona naj bi se začela to nedeljo, vendar je Opera 1. junija sporočila, da odprtje prestavlja na 31. december. Odpovedanih je bilo 218 predstav 23 oper, kolikor je bilo načrtovanih za naslednjo sezono, pa tudi mednarodna turneja orkestra, načrtovana za junij 2021.

Če upoštevamo odpovedi predstav v prejšnji sezoni, ki je bila 12. marca zaradi pandemije prekinjena, bo število predvajanih komadov 276. Generalni direktor Metropolitanske opere Peter Gelb je ocenil, da bo podjetje zaradi odpovedi preostale sezone izgubilo dodatnih 54 milijonov dolarjev, skupna izguba od začetka epidemije pa 154 milijonov dolarjev.

Predstava Blanchard “Fire Shut Up in My Bones”, premierno uprizorjena junija 2019 v operni hiši Saint Louis, bo odprla naslednjo sezono Metropolitanske opere, ki naj bi trajala od 27. septembra 2021 do 11. junija 2022.

Mogoče vam bo všeč