Nekategorizirano

Mateju Toninu NSi nerazumljivo, da Jernej Štromajer še vedno uživa zaupanje Marjana Šarca

Na ignoranco, v katero se je zavil predsednik vlade Marjan Šarec, od katerega slovenska javnost zahteva razrešitev oziroma odstranitev Jerneja Štromajerja s položaja državnega sekretarja nas Ministrstvu za izobraževanje, je v današnjem javnem pismu opozoril tudi prvak opozicijske NSi Matej Tonin.

Predsednika vlade Marjana Šarca je opozoril na nesprejemljivo provokacijo državnega sekretarja dr. Jerneja Štromajerja, ki si jo je privoščil z božično čestitko, v kateri je  zapisal: “vesel božič, ve umazane živali!”  »Takšna komunikacija dr. Štromajerja na sveti večer ne prispeva k povezanosti in razumevanju v naši družbi, kaj šele k strpnosti, spoštovanju in sprejemanju različnosti, na kar se v javnosti pogosto sklicujete tudi sami,« je v pismu med drugim zapisal predsednik NSi in dodal:

»V NSi smo čakali na vaš odziv. Ni ga bilo. Pričakovali smo ga, tako kot ste se odzvali v primeru ukradenega sendviča, neprimerne elektronske komunikacije in kadrovskih pritiskov na vodstva javnih podjetji. Kot predsednika vlade, in nenazadnje tudi kot kristjana, vas zato sprašujem, kako to, da državni sekretar dr. Jernej Štromajer še vedno uživa vaše zaupanje in zakaj ste v njegovem primeru odstopili od moralnih in etičnih kriterijev, ki ste jih postavili v prej naštetih primerih?”

Pismo Tonina Šarcu si lahko preberete tukaj: (https://nsi.si/wp-content/uploads/2020/01/20200108-pismo-predsedniku-vlade-RS.pdf)

Ker se minister Pikalo, kaj šele premier Šarec nista odzvala zahtevam javnosti,  se je sprožila peticija za odstavitev nedostojnega Štromajerja. “Človek s takó nekulturno ravnjo javnega govora ne more več biti drugi najbolj odgovoren za sistem vzgoje in izobraževanja naših otrok v vrtcih in šolah,” se glasi Peticija za spoštovanje ljudi, ki spoštujejo Božič, ki jo je predstavil nekdanji ustavni sodnik Boštjan M. Zupančič.

Vsi tisti, ki so vas besede Jerneja Štromajerja hudo prizadele, lahko svoj podpis oddate na tej povezavi:

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxSDhqbfze-8EILdWY1IiwBayxM9iK69DiV06b24FQINZOog/viewform?fbzx=7967688033970340701)

Mogoče vam bo všeč