Nekategorizirano

Matej Tonin: Ne subvencije, temveč olajšave

Danes je vodstvo NSi predstavilo kandidate v ptujski 8. volilni enoti. V Murski Soboti je predsednik NSi Matej Tonin povdaril, da se bo njegova stranka v Parlamentu zavzemala za odpravo velikih regionalnih razlik med zahodno in vzhodno statistično regijo. Odločno je proti dosedanji praksi sprejemanja interventnih zakonov za določeno območje in na tej osnovi subvencioniranja gospodarskih subjektov. Po njegovem mnenju bi morala država uvesti davčne olajšave za gospodarske subjekte, s katerimi bi jih privabila v manj razvita območja. Poleg tega Tonin meni, da je treba izdatneje iz državnega proračuna financirati občine, kajti v lokalnih okoljih najbolje vedo, kako premostiti razvojne razlike. Poslanec in vodja poslanske skupine NSI Jožef Horvat,ki bo kandidiral v 2. lendavskem okraju, je postregel s statističnimi podatki o številu brezposelnih v pokrajini ob Muri, pa tudi o veliki razliki bruto domačega proizvoda na prebivalca med zahodno in vzhodno statistično regijo. Poleg Jožefa Horvata bodo v preostalih štirih pomurskih volilnih okrajih nalisti NSi kandidirali Mira Rebernik Žižek, Nataša Kuhar Čerpnjak, Alenka Roškar in Drago Rajbar.

Da ima NSi v svojem več kot 300 strani obsežnem programu tudi rešitve za Pomurje in druga gospodarsko, pa tudi demografsko ogrožena območja, je dejal Tonin in zagotovil, da se NSi ne bo prodala za dva ali tri ministrske stolčke, temveč bo šla po volitvah v koalicijo s tistimi,ki bodo sprejeli njihov program.

Glavno sporočilo s predstavitve poslanskih kandidatov NSi na Ptuju:” Mladim hočemo zagotoviti možnost, da v Sloveniji razvijajo svoje talente. Službe, stanovanja in praktične možnosti usklajevanja družinskega ter poklicnega življenja so ključ do uspeha.”

Na Ptuju so se predstavili naslednji kandidati NSi v 8.volilni enoti: dr. Simon Kolmanič, David Klobasa, Viktor Vanjgerl, Petra Žiher Sok, Klemen Rutar in Dušan Pernek.

Mogoče vam bo všeč