Nekategorizirano

Maščevanje Slovencev (Gradivo za 1. april)

Tragedija dveh Rusov, očeta dvojnega vohuna in njegove hčere, v Angliji sproža v demokratičnem svetu hudo in za Putina zelo neugodno reakcijo. Republika Slovenija se ni vključila v izganjanje  ruskih diplomatov, ampak je zgolj poklicala domov svojega veleposlanika. Mi smo obzirni do velike slovanske države, naših slovanskih bratov, odkaterih smo stoletja sprejemali kulturo in smo jim za njo hvaležni. Če ne bi bilo Rusije, bi jo bilo treba v interesu Slovencev ustanoviti. Zaradi tega nismo odpoklicali našega veleposlanika iz Moskve, ampak zaradi Velike noči. Ne zaradi ruskega zastrupljanja v Angliji, ampak skrbi, da ne bi jedel jajc iz baterijske reje in šunke nekontroliranega porekla.

Republika Slovenija ne samo ne bo izgnala ruskih diplomatov, ampak se vse bolj nagiba k mnenju, da se je nesrečni ruski dvojni vohun skupaj z hčero sam zastrupil po navodilih angleške obveščevalne službe. Ta jo hoče oblatiti in zmanjšati njeno mednarodno moč in predvsem neskončen ugled. Rusija je namreč država,  ki najbolj spoštuje mednarodne pravne akte, je najbolj miroljubna. To dokazuje njena dejavnost v Siriji, Ukrajini, sploh po svetu. Če ne bi bila tako aktivna, bi bil svet že v tretji svetovni vojni.

Trdijo, da Slovenija nima filozofije zunanje politike, da se ne drži določil članstva NATO-a in Evropske zveze… Ravno nasprotno. Če ne bi bila Slovenija tako dosledna članica mednarodnih organizacij, ne bi bila tako uspešna v uresničevanju določil arbitražnega sodišča. Uporabiti mora vsa sredstva in silo, da se to ne bi dogajalo prehitro in bi imeli od tega škodo. Prav zaradi tega slovenski ribiči še sedaj ne lovijo v slovenskem delu Piranskega zaliva. Tako ne izzivajo Hrvatov, predvsem pa se ekološko obnašajo in ribe varujejo, namesto, da bi jih lovili. Pri tem uživamo vso podporo Rusije. Zato je res nesmiselno, da bi jo obtoževali.

Slovenija nikoli ne bo pozabila velike sovjetske pomoči pri vzpostavitvi najnaprednejšega režima na svetu, ki se je oblikoval v Titovi Jugoslaviji. Ni zamanj vsa Primorska polna napisov naš Tito. Po Titu Tito in načela proletarskega internacionalizma, ki jih je formuliral nepozabni in neponovljivi voditelj sovjetske države in njene mogočne komunistične partije boljševikov Leonid Brežnjev, so vir našega bitja in žitja. Putinova Rusija je zadnji ostanek nekdanjega družbenega reda, ki je že na zemlji obljubljal nebesa. Res  gre njenemu predsedniku javno na bruhanje, ko sliši besedo komunizem, Stalina pa prenaša samo takrat, kada je to v povezavi z ugledom in močjo Sovjetske zveze, toda to je v duhu Leninove taktike.. Zato je to samo videz, intimno v resnici najglobje pripada idejam marksizma-leninizma. To slovenski levičarji najbolje vedo. Zato vsi na vsakoletne proslave zmage nad nacifašizmom v Moskvi. To mora Slovencem poslati tako sveto kot muslimanom obiskovanje Meke.

To je ena plat našega globoko premišljenega odnosa do Putinove Moskve in prezira  do zatohle angleške monarhije. Odločilna je seveda druga, ki pa je javno ne razglašamo. Pred tremi leti smo se spominjali sto letnice Londonskega pakta s katerim so nam Angleži skupaj z Italijani po I. svetovni vojni  odrezali skoraj pol Slovenije. Ne smemo pozabiti angleške krivde za koroški plebiscit zaradi katerega smo izgubili Koroško. Še malo, pa koroških Slovencev ne bo več! .Prisilili so nas v sramoten in AVNOJ-u nasproten sporazum Tito – Šubašič. Po II. svetovni vojni so nam zaradi njihove poslovične hudobije z Koroške vrnili domobrance, da so se morali sami pobiti in skakati v opuščene rudniške jame, nato pa so za to okrivili komuniste, ki jim še lasu niso skrivili. Oni so bili samo odporniki.  Leta 1991 so začasno krivično izgubili oblast in jo sedaj v mukah na novo vzpostavljajo. Z Londonskim sporazumom in drugimi mednarodnimi akti so nas okrnili za velik del slovenskega Primorja in ustvarili konflikt z Hrvati, ki nas sedaj utegne pogoltniti. Dobro, da imamo Rusijo.

Slovenci poznamo našo zgodovino, vemo, kdo nam je v zgodovini največ škodil. Zakaj bi jih sedaj podpirali? Maščevanje je sladko! Naj tudi oni enkrat trpijo! Bodo vsaj vedeli, kako je nam!

Dr. Stane Granda

Mogoče vam bo všeč