Nekategorizirano

Mariborski policisti stopili na prste avtomobilskemu tatu

Včeraj, 22. marca, so kriminalisti PU Maribor k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, s kazensko ovadbo privedli 32-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj tatvin motornih vozil. Po zaslišanju je bil osumljencu odrejen pripor.

32-letni moški je utemeljeno osumljen, da je: 11. oktobra lani iz parkirnega prostora v Ulici Bratov Greifov v Mariboru odtujil osebni avtomobil VW Passat Variant 2.0 TDI,  23. oktobra lani iz parkirnega prostora v Ulici Bratov Greifov v Mariboru odtujil osebni avtomobil Mazda CX3 in v noči na 6. december lani odtujil še osebni avtomobil Mazda CX3, ki je bil parkiran v Stantetovi ulici v Mariboru.

V vseh primerih je pred tem na bližnjih parkirnih prostorih odtujil registrske tablice, ki jih je namestil na ukradena vozila, za tem pa je poskrbel za njihov prevoz v Srbijo.

Pri zadnji omenjeni tatvini vozila mu je pomagal 40-letni državljan BiH, preiskava za odkritje ostalih sostorilcev pa se nadaljuje.

Vrednost ukradenih avtomobilov znaša 58.000 eur.

Istovrstnih kaznivih dejanj je 32-letni tujec osumljen tudi na območju PU Ljubljana in sosednje Avstrije, sicer pa je bil moški obravnavan za več kaznivih dejanj tudi v BiH (več tatvin in drzne tatvine, povzročitve telesnih poškodb, utaje, poškodovanja tuje stvari, goljufije, napada na pooblaščeno uradno osebo pri opravljanju uradne dolžnosti, prikrivanja in nasilja v družini).

Za kaznivo dejanje tatvine po I. odst. 205. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1) se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Mogoče vam bo všeč