Nekategorizirano

Mariborčanka Nataša Švikart naj bi si“sposodila” 29.000 evrov, namenjenih malemu Galu

Spletni portal e-maribor se je razpisal o Mariborčanki Nataši Švikart, predsednici driuštva Maus, akterki nevsakdanjega škandala, ker si je kot predsednica društva Maus, Društva za razvoj ustvarjalnosti in Humanitarnosti iz Maribora, iz denarja zbranega za malega Gala, prisvojila 30.000 evrov.

Kdo je Nataša Švikart?

Pred kratkim smo se z Natašo Švikart dobili  tudi sami, saj je bil naš članek, kjer smo se spraševali, ali so ljudje pozabili na malega Gala izredno dobro sprejet med ljudmi dosegel je namreč blizu 40.000 ogledov. Gospa nam je takrat dejala, da je izkušena humanitarka in da se veseli vsake medijske pomoči. Zato smo se odločili da ji pa naših močeh tudi pomagamo. A o tem, da dolguje denar, ki je namenjen Galu ni spregovorila niti besede. Po razkritju medijev o kraji denarja smo seveda tudi mi ustavili reklamiranje njenega društva.

Nataša švikart je predvsem pesnica in kritičarka, izdaja knjige, piše zgodbe, pesmi in še kaj. Sicer pa naj bi Nataša končala Ekonomsko srednjo šolo v Mariboru in naj bi končala tudi študij slovenščine in sociologije na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Z literaturo se ukvarja od svojega 15. leta, deluje kot mentorica in vodi literarne delavnice. Piše poezijo in pravljice za otroke. Objavljala je v revija Asskala, Litera, Spekter, Locutio, Varia, Mentor. Prejela je literarno nagrado ŠOUM (1999), Mednarodno nagrado Arte stih (2014), mednarodno nagrado za poezijo Balkanika (Romunija 2014) ipd.

Natašo Švikart pa je, ne boste verjeli, za humanitarko leta 2018 predlagal tudi Večer na svoji gala večerji v Kazinski dvorani SNG Maribor. Nagrade sicer ni dobila, a bila je izbranka Večera. Tistega Večera, ki “leve” humanitarce ponavadi povdiguje v nebo? Takrat so zapisali: Velikokrat se družine znajdejo tudi v denarni stiski, še posebno če potrebujejo otroci operacijo v tujini. Takrat pomaga društvo Maus oziroma Nataša Švikart.

							Je pa Nataša Švikart prisotna tudi na številnih prireditvah v Mariboru, med njimi naj bi jo, videli tudi na Paradi ponosa v Mariboru, ko se je slikala tudi z županom Arsenovičem.

Sicer pa je Nataša preko društva Maus zbirala denar za mnoge malčke, ki so bili potrebni pomoči. Med drugim tudi za punčko Lano. V društvu MAUS, ki je bilo vseskozi pobudnik in nosilec akcije, so v okviru Založbe MAUS, izdali tudi knjigo „Zgodbe s pravljičnega vrta“ slovenskega pisatelja Milana Petka Levokova. Takrat je Predsednica društva Maus Nataša Švikart za portal Maribor.info dejala: “Poleg družine sem verjetno najsrečnejši človek, da se Lana postavlja na noge. Vsaka SREČNO zaključena zgodba je zame samo potrditev, da je trud humanitarnih organizacij poplačan. Da lahko v miru rečem, v življenju sem rodila otroka, posadila drevo, napisala knjigo in pomagala človeku v stiski!”  Ali je punčki Lani namenila ves denar, pa nismo uspeli izvedeti.
Kako hitro se človek iz dobrotnika prelevi v nekoga, si prilasti tuj denar. A Gal ni prepuščen samemu sebi. Galovi smo vsi mi, ki v srcu dobro misli.

Donacijo za Gala lahko tako nakažete na transakcijski račun mamice Nataša Vrbnjak Šteflič: TRR SI56 0510 0702 8800 587, Nataša Vrbnjak Šteflič, Zg. Duplek 104a, 2241 Sp. Duplek.

Vir: e-maribor

Mogoče vam bo všeč