Nekategorizirano

Maribor: »Prvi Velikonočni šahovski turnir SDS odlično izpeljan«!

Danes  v Mariboru v večnamenski  dvorani  Bara Naomi, je  potekal prvi Velikonočni šahovski turnir Slovenske demokratske stranke. Turnirja so se udeležili šahisti iz dobršnjega dela Slovenije. Uvodoma  je  udeležence  pozdravil   Marko Rems, predstavnik organizatorja in predsednik  OO SDS Duplek. 

Šah je šport in več kot šport, je igra, starodavna igra, ki so jo igrali še v prastarih časih, na dvorcih, gradovih ter med kralji, cesarji, knezi in ostalimi dostojanstveniki. V SDS želimo skozi to prastaro igro pritegniti čim več ljudi, članov in članic SDS, da dokažemo da smo tudi  tega zmožni, da iz situacij kjer je potrebno veliko znanja in modrosti pridemo kot zmagovalci. Na današnjem  šahovskemu turnirju so  pravzaprav zmagovalci vsi.  Da b bilo vse to možno in da se v resnici izpelje se lahko  zahvalimo  organizatorjem iz Občinskega odbora SDS Duplek ter Športnemu forumu SDS. Turnirja se je udeležilo lepo število tekmovalcev v hitropoteznem šahu po sistemu Berger.  Turnir je obiskal tudi mag. Dejan Kaloh, domačin in poslanec SDS v Državnem zboru Republike Slovenije.

Rezultati ki so jih dosegli tekmovalci v posamični konkurenci ter  prva tri mesta so:

1.       Božo Štucl iz Celja

2.       Franc Pešec iz Šentjurja

3.       Jože Topič iz Maribora

Podeljena sta bila še dva pokala  in sicer:

Nataliji Pečar kot  najmlajši udeleženki turnirja iz OO SDS Duplek

ter Jožetu  Kobaletu  kot  najstarejšemu  udeležencu turnirja.

Ostali udeleženci so prejeli praktične nagrade. Da je turnir lepo uspel se zahvaljujemo organizatorjem ter Prevozništvu Joco  in Jožetu Pivcu za   prostor kjer smo lahko izvedli turnir. Želja in cilj  organizatorjev je da  Velikonočni šahovski turnir  SDS postane tradicionalni  in vsakoletni. Glede na potenciale ter na  do sedanjo prakso  se bo to zagotovo zgodilo. Da bi bili modri in preudarni ter vztrajni tako kot so ljubitelji in častilci te starodavne igre, je koristno, mnogokrat tudi  nujno potrebno kadar se  gre za  daljnosežne   in pomembne odločitve  za skupnost in narod. To nujno potrebujemo.

Se vidimo ob letu osorej!

Mogoče vam bo všeč