Nekategorizirano

Maribor in Slovenija si zaslužita, da Marko Perković – Thompson pride in izvede koncert in na kraju samem ovrže napade nase

“V Slovenijo pošiljamo velike pozdrave in sporočamo, da se v prihodnosti vidimo,” je sporočilo znanega hrvaškega pevca Marka Perkovića – Thompsona v današnji  izjavi za javnost potem, ko je na osnovi razsodbe upravnega sodišča Ministrstvo za notranje zadeve ugodilo pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta. Thompson vsekakor ne namerava razočarati slovenskih oboževalcev, ki si želijo organizacijo koncerta na slovenskih tleh. Ni pa še znano, kdaj bi do koncerta lahko prišlo.

Se je pa na “zeleno luč”c Ministrstva za notranje zadeve aktivirala slovenska levica, ki bi ib bo storila vse, da do koncerta na slovenskih tleh ne pride. Ena od levičarskuh potez, gonilna sila aktivnosti je vršilka dolžnosti predsednice prenovljenih komunistov SD Tanja Fajon, je vložitev interpelacije zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, ker naj bi s svojo politično odločitvijo omogočil koncert Marka Perkovića Thompsona. Minister Aleš Hojs v izjavi za javnost v odzivu na napovedano interpelacijo dejal, da levičarska poteza predstavlja nekakšno politično igro, s katero ga želi opozicija ideološko oblatiti. Da ne ve za vsako odločbo upravnh enot, je dejal Hojs, tako tudi ni vedel za dovoljenje za za Thompsonov koncert, sam pa je že večkrat javno izpostavil, da je zanj ustaštvo zavržna ideologija, enmmako tudi nacizem, fašizem in komunizem. “Ne bežim pred objektivno odgovornostjo,” je še poudaril Hojs.

Preberi še: (https://vfokusu.com/post/547523/bo-thomson-zahteval-odskodnino-od-drzave-)

Marko Perkovič Thomson pa je v svoji izjavi poudaril, da si “Maribor in Slovenija si zaslužita, da pride in organizira koncert, ker bo lahko le na kraju samem dokazal, da so bili napadi nanj povsem neosnovani.” Thompson se iz spoštovanja do Slovenije in njenih institucij odločil, da sosednje države ne bo tožil, ker se je izkazalo, da so zgodbe o prepovedih njegovih koncertov v nekaterih drugih državah članicah EU in o domnevnih neredih na njegovih koncertih, navadne izmišljotine ter da so odločitve o ukinitvi prepovedi koncerta na državni ravni pokazale, da slovenske institucije ne hlapčujejo malenkostnim interesom dnevne politike.

Thomson je sporočilo sklenil z besedami, da “V Slovenijo pošiljamo velike pozdrave in sporočamo, da se v prihodnosti vidimo.” Očitno pa še ni znano, kdaj bo do koncerta lahko prišlo.

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč