Nekategorizirano

Maribor bo dobil najboljšega župana v Sloveniji

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler je na današnji tiskovni konferenci uradno napovedal kandidaturo za župana mestne občine Maribor. V volilno tekmo se podaja “s srcem za Maribor,” z vizijo razvoja štajerske prestolnice in z delom ekipe, ki mu bo pomagala uresničiti predvoililne obljube. Na tiskovni konferenci so se mu pridružili dr- Erik Tetičkovič, Milan Mikl, upokojenka Ljuba Jančič in pa nekdanji direktor Dravskih elektrarn, danes pa upokojenec Viljem Pozeb, ki ga je Kangler predstavil kot prvega podžupana, ki bo odgovoren za področje gospodarstva. Vsi se bodo potegovali za sedežv mestnem svetu Maribora na Listi Franca Kanglerja – Nova ljudska stranka Slovenije.

“Odločitev, da kandidiram za župana Maribora ni bila preprosta. V župansko bitko se podajam zaradi tega, ker mi ni vseeno,” je dejal Kangler. V politki ni in ne sme biti zamer, je še dejal Kangler. “V politiki se ne smeš ozirati nazaj, ampak se moraš ozirati v prihodnost. Kar se mene tiče, nimam zamer do preteklosti. To, kar se mi je zgodilo, se je zgodilo! Zbrano sedmo silo je spomnil, da je leta 2012 odstopil kot župan z enim samim razlogom: “Bila so ogrožena življenja policista in življenja enega policista je več vredno kot županovanje!”

Sejna soba NLS je bila danes pretesna za predstavnike slovenskih medijev, ki so prišli pospremit tiskovno konferenco Franca Kanglerja. Velik del teh medijskih hiš je v zadnjem desetletju obilno zlival gnojnico po Francu Kanglerju, ko se je po mariborskih sodiščih boril za resnico, za spoštovanje človekovih pravic. Danes, ko je razmerje Franc Kangler : sodišča 19 proti nič, ko je tudi danes z velikim optimizmom napovedal, da bodo padle tudi preostale štiri pravde na sodišču, se večlina teh medijev ni bila sposobna opravičiti za vso gnojnico minulih let. Toda, kot je Kangler sam povedal, “v politiki ni prostora za zamere,” ker je pomemben pogled naprej, morda lahko prilakujemo tudi kakšno medijsko opravičilo. 

Dejstvo je, da bo s Francem Kanglerjem, ki ni želel komentirati delo aktualnega župana, Maribor dobil najboljšega župana. Čas je, da se v Mariboru pojavijo gradbeni žerjavi, ker ti zagotavljajo razvoj in življenje,” je dejala upokojenka Ljuba Jančič. 
Franc Kangler je na novinarsko vprašanje o napovedih županskih volitev odvrnil, da pričakuje zmago že v prvem krogu, vsekakor pa prvo mesto po prvem krogu volitev 18. novembra.

VIDEO: Tiskovna konferenca Franca Kanglerja

Mogoče vam bo všeč