Današnja uradna otvoritev Marčnih sejmov na Celjskem sejmu
Dogodki in prireditveizobraževanjeosveščanje potrošnikovSlovenijaTurizemV fokusu

Marčni sejmi so danes odprli svoja vrata. Za vas od blizu in daleč.

So že tukaj. Danes so pomlad na Celjskem sejmu naznanili 4 izvrstni sejmi, jutri se jim bo pridružil še eden ApiSlovneija! Štartali so. Festival Kave Slovenija,  Altermed & Flora, Dnevi lovstva, Dnevi športnega strelstva.  S Marčnimi sejmi se dejansko naznanja pomlad. V mnogih ozirih. Za zdrav življenjski slog, dobro  počutje  in krepitev življenjskih funkcij je  kot naročen za vse sejem Altermed&Flora. Za uživače in za  tiste ki hočejo  v prostem času in v trenutkih med eno in drugo ustvarjalno pavzo je kot naročen sejem Festival kave Slovenija.

Na enem mestu bo za  videti  in spoznati najnovejšo ponudbo opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za lovstvo, hkrati pa se bodo lovci med seboj družili in tekmovali v kuhanju divjačinskega golaža. Veliko opreme bo lahko  za preizkusiti  prav na sejmu. Razstavljavci  pripravljajo številna presenečenja za vas. Lovski dogodek brez primere!

Letos je prvič prisoten sejem za ljubiteljske in profesionalne navdušence športnega strelstva. Na enem mestu se da videti  in spoznati  najnovejša ponudba opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za športno strelstvo. Na sejmu bo prikaz različnih strelskih disciplin, hkrati pa boste lahko tukaj preizkusili veliko opreme za športno strelstvo.

S to današnjo otvoritvijo se dejansko začne pomlad vse povsod in ne samo na sejmu. Veselje je in tudi obveznost na tako prijetem način dočakati marčne sejme v našem mestu. Sejmi so priložnost za poslovne vezi pa tudi za prihod celih družin, je dejala Saša Kundih, podžupanja Mestne občine Celje, ki ne skriva zadovoljstva  da je Celje sejemsko mesto z dušo, ki mu obliko dajejo vsi ki skrbijo za vedno odlično pripravljene sejme.

Ljubo Germič slavnostni govorec

Slavnostni govorec je bil Ljubo Germič, predsednik Strelske zveze Slovenije, pod čigar okrilja se   prvič predstavljajo na dnevih športnega strelstva.  Športno strelstvo je poleg športa pomembno tudi s druge strani, tako  da vpliva tudi na mentalno krepitev ljudi ki se s tem  športom ukvarjajo.  Sejemska dogajanja na marčnih sejmih  imajo svojo rdečo nit, to je odnos do narave in človekovega sonaravnega bivanja.

Saša  Kundih, podžupanja MO Celje: vsebine so zelo bogate in  upamo da bodo Marčni sejmi  privabili veliko obiskovalcev v naše mesto. Pričakujemo da si  bodo obiskovalci ki bodo  prisotni na sejmu ogledali tudi kakšno znamenitost Celja.

Saša Kundih, podžupanja MO Celje

Mag. Robert Otorepec, izvršni direktor Celjski sejem d.d.:  »Veseli na da na naših Marčnih sejmih, marčnemu peterčku,   dobro kaže,  že po videnem v začetnih urah. Na vseh petih sejmih bo prisotnih preko 400 razstavljavcev«. Ob tem tudi  bo veliko delavnic  in predavanj za poglobljeno  posredovanje izsledkov in dognanj na posameznih področjih ki so zastopani na Marčnih sejmih. Kot pravi, »pričakujemo da bodo obiskovalci zadovoljni z predstavljenim in videnim in da bodo odnesli  s seboj veliko  pozitivnih vtisov.

Mag. Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma.

Ljubo Germič, predsednik Strelske zveze Slovenije: »Pričakovanja  ob tem že  sedaj videnem, so izjemna«. Presenečen je nad odzivom že na dan otvoritve sejmov.  Namen njihove prisotnosti, je pustiti pomemben vtis.  Imajo posebno poslanstvo, ki je pomembno v fizičnem in mentalnem smislu. Tu se gre predvsem za obvladovanje svojih misli preko zelo visoke stopnje koncentracije in natančnosti, so tista sporočila da preko naučenih misli pomagati ko odstranjevanju miselnega balasta, ki so hoče prikrasti v misli športnega strelca.  Ohranjanje mentalnega miru  ko so situacije najtežje  je pomembna prvina, ki jo zagovarjano in gradijo in utrjujejo  s tem športom.

Ljubo Germič, predsednik strelske zveze Slovenije

K temu nagovarjajo in spodbujajo javnost da se odzove na vabilo in se jim kasneje tudi priključi.   Vabljeni vsi ne glede na starost. Vrata Celjskega sejma so vam odprta  do nedelje. Podarite si dan, poln doživetij in obiščite 5 sejmov na 1 mestu! Pridite,  ne bo vam žal!

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč