Nekategorizirano

Makedonska tragikomedija zmešnjav ima novo nadaljevanje- ex premier Zaev ustavlja preiskave z levo roko

Nova avdio  »bomba« v Makedoniji, za razliko od resnične ki je letela v  družinsko pekarno visokega predstavnika  VMRO-DPMNE, pred tedni, je priletela iz prisluhov-posnetkov med Zoranom Zaevim in XX , ki se pogovarjata o tem kako se mora ustaviti akcija-preiskava zoper člana SDSM in vladnega uslužbenca, kjer on ZZ mora intervenirati četudi , kot pravi sam, mu ni všeč, da za njegovim hrbtom  si urejajo posle in dajejo politične odpustke  ne da bi on kaj vedel.

Ta(Zaev)  v prisluhih omenja da  Petre Šilegov, sedanji župan Skopja, ko je bil v neki drugi vlogi kot član neke drugostopenjske komisije,  je kar izničeval prvostopenjske  odločitve in sankcije ki bi sledile v kolikor bi postale. Seveda za protiuslugo,  ki je prinesla zajeten kupček denarja, pa ne v  makedonskih denarjih.

Nadalje se tukaj ta politik »svetovnega« formata naroča, da je treba ustaviti postopek nadzora  in ugotovitve nepravilnosti občinskih organov v njegovi Strumici, je on(ZZ)  sproti narekoval  vsebino odločbe o ukinitvi preiskave kjer se ustavijo vse aktivnosti kriminalistov in finančne policije. Narek zajema celo to,  da v zaključku in dokončani in ne prekinjeni preiskavi mora pisati »da ni nepravilnosti« in da je vse v redu. O vsem   tem je usklajen  z Sašom  Mijalkovim takratnim direktorjem UBK( Ured za Bezbednost i Kontrarazuznavanje ), nekakšen  približek  Slovenskemu NPU, ki je bil  prej član VMRO,  kasneje pa kot veliko razočaranje vseh,   ki so ga od takrat poznali, postaja prebežnik k SDSM in  k temu dotičnemu razvpitemu Zaevu.  V Strumici je  Zaev,  ali nekdo iz družine vedno je vedno z prstom v marmeladi. S tem ko je dosežen postopek ustavitve ali po njegovem zaključka primera je za preostalih mesecih ali tednih ki so še nekje kjer lahko vplivajo še poberejo nekakšne novce, potem pa zbeži nekam  daš klobuk če oči malo postrani in uživaš.

Tako kot vse kaže   in projekcije s terena ki ga trenutno »okupirajo« predvolilne aktivnosti, da prav za prav glede  na razkritja se sploh ne trudi doseči dodano vrednost temveč da si dodatno  seveč in še bolj ne očrni obraz. Marsikdo ga bo zapustil že med kampanjo. Današnja novica v tamkajšnjih medijih kjer se pojavlja Ali Ahmeti, predsednik stranke DUI,  verjetno dosedanji zaveznik, ki navaja da ga je red prejšnjimi volitvami prosil na kolena da stopi v zavezništvo z njim ter da si »želi« biti premier. Sedaj pa teden dni pred njihovimi volitvami pravi da si v prihodnje težko predstavlja sodelovanje z človekom ki zjutraj poda eno mnenje o določeni stvari pa ne ve sli bo to držalo do večera. To je  celo za njega, kot človek ki je namazan z vsemi mažami enostavno preveč. 

Kaj še dodati k temu. Nič, kvečjemu  zmajevati z glavo. Če končam po naše,  z  slovenskim rekom  parafraziran in prirejen  na njihovo okolje: »Upajmo da se bodo vremena Makedoncem in vsem ki živijo   skupaj na prem prostoru, da se bodo vremena zjasnila« Posebej ob tako jasnem in močnem soncu .

Vane  T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč