Nekategorizirano

Makedonija in COVID 19: Število okuženih vztrajno raste samo tempo je spremenljiv, iz galopa v kas in obratno

Korona virus različica COVID 19, ostaja prisotna na makedonskem ozemlju kot faktor ki kroji in usmerja življenje ljudi. Dnevni »prirast« COVID 19  pozitivnih si je samo nekajkrat vzel  napad na prebivalstvo z nevarnim virusom  bolj »ležerno », in sicer  z dnevnim  številom okuženih na manj kot sto in sedaj  ponovno udriha z vso vnemo in intenziteto. Številke so temu primerne, registriranih pa 16o  novih primerov na COVID-19. Sicer ob ustaljeni zahodni transverzali, ki se začne od Kumanovega preko Skopja, Tetovega vmes Gostivar,  ki imajo vsi dvomestne številke okuženih, od skoraj 40 v Skopju, Kumanovo in Tetovo po 20. Ostali kraji pa med ena  in devet. V vzhodnem delu   Makedonije pa je izjema Štip, ki imajo tudi veliko bolnišnico ker se tam na nek način »dovaža » kužni material in se ga lažje  posreduje vsem ki se ga ne more jo »izogniti«. Ozdravljenih je bilo skoraj 370 pacientov, tudi tukaj ozdravljivost na COVD 19 sledi prej omenjenemu vzorcu po mestih kjer jih je bilo največ okuženih se jih sorazmerno toliko ali več pozdravi. Največ ozdravljenih je v Skopju  in sicer 117. Žal, trije so  podlegli za posledicami okužbe z korona virusom.  Vsi so umrli v bolnišničnih pogojih.

Skupaj so do sedaj diagnosticirali  po celotni državi  12515 okuženih od njih je 9030  ozdravljenih, aktivnih primerov pa 2950, pokojnih pa je 535.

Do sedaj v državi R.S. Makedonija opravili 123122 testiranj na COVID 19.

Od ponedeljka, 17 avgusta  naprej Makedonski državljani lahko gredo tudi  v Grčijo  četudi imajo tudi tam trend rasti okužb. Seveda  pod pogojem da opravijo COVID  19  testiranje ter da mora biti rezultat negativen in ne starejši  kot 72 ur. Testiranje morajo opraviti v svoji državi. Pa kot lastni strošek. Kakšen bo rezultat te prijazne »omilitve«  se bo  dalo ugotoviti   kmalu.

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč