Nekategorizirano

Maja 30 let delovanja SLS

Glavni odbor Slovenske ljudske stranke (GO SLS) je v ponedeljek zvečer soglasno potrdil sklep, da gre SLS na volitve s svojo listo. S tem je najvišji organ stranke podal tudi najmočnejšo zaupnico predsedniku SLS mag. Marku Zidanšku, ki je na odločitev vezal svojo zaupnico, in jasno sporočilo, da SLS stopa v volilno kampanjo močna in enotna.

V preteklem obdobju so se v medijih in s strani političnih strank na desnici pojavljale mnoge špekulacije o tem, da si mnogi v SLS želijo predvolilnega povezovanja. Predsednik Zidanšek je članom GO pojasnil vsa ozadja, medijska podtikanja in medijske napade na njega, ki jih inscenirajo tisti, ki so ustanovili svoje stranke, sedaj pa imajo takšne težave s samozavestjo in kandidati, da jih je strah samostojnega nastopa. SLS je s soglasno podporo samostojni listi dokončno zavrnila te špekulacije.

Glavni odbor SLS je poleg tega soglasno potrdil tudi sporazum o predvolilnem sodelovanju z Zvezo za Primorsko (ZZP). Bistven del sporazuma je, da bodo kandidati ZZP nastopili na listi Slovenske ljudske stranke. Vsebino sporazuma, ki podpira mnoge primorske razvojne projekte, je vodstvo SLS predstavilo v preteklem tednu na slavnostnem podpisu sporazuma v Novi Gorici. Takrat so predstavili tudi model regionalizacije Slovenije, za katerega bo SLS iskala podporo tudi v naslednjem sklicu DZ.

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je ob tem dejal: »SLS bo čez en mesec praznovala 30. obletnico delovanja. Mi smo bili tisti, ki smo »orali ledino« demokratizacije v Sloveniji, zato si zaslužimo, da gremo na volitve pod tem imenom. Soglasna odločitev GO mi pred volitvami vliva veliko zaupanje, saj so se najvišji funkcionarji – med njimi mnogi občinski svetniki, župani in podžupani, tudi evropski poslanec – zavezali, da bodo po svojih najboljših močeh pomagali v volilni kampanji. Upam, da bodo to močno podporo razumeli tudi tisti novinarji, ki SLS na vsak način želijo prikazati kot stranko notranjih trenj. SLS stopa v volilno kampanjo poenotena kot še nikoli.«

 

Mogoče vam bo všeč