Nekategorizirano

Levičarski župan Berlina Michael Müller se opravičuje ZDA za svoje laži

V levičarskih krogih je nasploh zelo razširjena praksa, da skušajo za napake svojih predstavnikov okriviti druge. V svetovenem merilu pa so njihova najbolj priljubljena tarča gotovo ZDA oziroma kar predsednik Donald  Trump osebno.

Tako so Trumpu pred dnevi, kar so seveda z debelimi črkami in poudarki prenesli tudi slovenski MSM mediji, tudi očitali, da hoče kupiti zdravilo proti koronavirusu nemške firme  CureVac  in ga zadržati oziroma uporabljati zgolj za potrebe državljanov ZDA. Seveda pa je resnica ta, da tovrstnega zdravila ni razvilo še nobeno podjetje, tudi ne omenjeno nemško, ki je tudi javno demantiralo obtožbe na račun Trumpa.

Tudi kolumnist Petričevega gradbenega dnevnika Veso Stojanov je 17. marca v komentarju Bele miši zlil svoj žolč po ZDA in Trumpu:

https://www.slovenskenovice.si/kolumne/komentar-vesa-stojanova-bele-misi-289480

V najnovejšem tovrstnem poskusu pa so nekateri vidni predstavniki Nemčije in župan Berlina Michael Müller javno obtožili ZDA in predsednika Trumpa, da so si ZDA prisvojile 200 tisoč kosov zaščitnih mask, ki da so bile prvotno namenjene policistom v Berlinu. Pri tem so uporabili izraze kot “sodobno piratstvo” ter Trumpu očitali “nečloveško ravnanje”.

Je pa ameriški predsednik Donald Trump javno okrcal Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) in ji očital, da se ta več kot očitno ni primerno pripravila na širjenje novega koronavirusa, ki se je pričel širiti na Kitajskem. “WHO je resnično zamočila,” je zapisal Trump in izpostavil, da kljub temu, da Svetovno  zdravstveno organizacijo v največji meri financirajo ZDA, se je izkazala kot zelo sinocentrična in ves čas daje potuho Kitajski. 

Vendar pa so se zadeve v zadnjih dneh pokazale v povsem drugačni luči, še zlasti ko se je od tovrstnih obtožb na tiskovni konferenci v ponedeljkek javno distancirala Kanclerka Merklova ter dodala, da je pomembno, da se to vprašanje razčisti.

Na podlagi tega in dokazanih dejstev pa je moral župan Berlina Müller “stisniti rep med noge”  in se za svoje izjave, kakor tudi za izjavo člana mestnega sveta, javno opravičil ZDA, kar je Veleposlanišvo ZDA v Berlinu “vzelo na znanje.”  

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/coronavirus-und-berlins-masken-streit-mit-den-usa-buergermeister-mueller-rudert-69912704.bild.html

Seveda o tem zasuku in opravičilu Nemcev slovenski mediji modro molčijo!

Mogoče vam bo všeč