Nekategorizirano

Covid-19 v Sloveniji: Do danes število okuženih naraslo za 36 na 1091, skupaj 40 smrtnih žrtev

V Sloveniji so v torek opravili 1214 testov na novi koronavirus, doslej vsega skupaj 29.455,  od katerih jih je bilo 36 pozitivnih. Hospitaliziranih je bilo 111 bolnikov, med njimi 35 na intenzivni negi. Umrli so štirje bolniki s covidom-19, iz bolnišnice so jih odpustili pet, je danes objavila vlada. Skupno število okuženih se je povzpelo na 1091, skupno število umrlih na 40.

Včeraj so v UKC Maribor sprejeli 6 novih pacientov, eden več je tudi na intenzivnem zdravljenju. Tovrstnih pacientov, ki za dihanje torej potrebujejo respirator, je sedaj 11. Novih smrtnih žrtev ne beležijo, število vseh doslej umrlih v UKC Maribor tako ostaja pri dveh osebah. V omenjenem časovnem okviru niso iz bolnišnice odpustili nobene osebe. Število vseh odpuščenih oseb tako ostaja pri številki 34.

Ob epidemiji novega koronavirusa so vsakodnevno aktivirani pripadniki civilne zaščite in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V torek je bilo na vseh ravneh angažiranih 5873 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje RS.

V postojnskem hotelu Epic, eni od treh karantenskih lokacij, so dobili še enega stanovalca, tako da je v karanteni skupno 28 oseb, je za STA potrdil poveljnik civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Spodbuden je podatek, da med oskrbovanci skupno šestih domov za starejše v regiji zaenkrat nimajo nobenega pozitivnega na novi koronavirus. V gostišču Olimpija v Dolgi vasi, kjer je v osamitvi ostalo deset državljanov, je stanje nespremenjeno. Vsi se dobro počutijo, ob osmih s potrjeno okužbo s koronavirusom ostajata tam tudi dva, ki sta bila na testiranju negativna, saj doma nimata ustreznih razmer za osamitev. Zato želita ostati v karanteni 14 dni, kot je bilo to določeno tudi s prvo odredbo.

V ljutomerskem domu starejših občanov so v torek zaradi suma na novi koronavirus odvzeli še 15 brisov. Rezultati testiranj so pokazali, da je okužba prisotna pri enem stanovalcu in dveh zaposlenih. Skupno število okuženih oseb je na današnji dan 52, od tega je 45 stanovalcev in 7 zaposlenih.

V Domu starejših v Šmarju pri Jelšah, kjer je virus Covid-19 “udaril” z vso silo, se dnevno intenzivno spremlja zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih. Po eni strani ugotavljajo, da se virus še vedno počasi širi, po drugi strani je obetavno, saj so se trije stanovalci že vrnili iz bolnišnice, 31 stanovalcem, ki ne kažejo več znakov okužbe, bodo v roku 3 dni odvzeti ponovni brisi.

Mogoče vam bo všeč