Nekategorizirano

Levičarska falanga obmolknila! Eden prvih ukrepov strokovne komisije Janševe vlade je znižanje plač vsem funkcionarjem za 30%

Na vladi je oblikovana posebna strokovna skupina za pomoč ministrstvom pri oblikovanju prvega obsežnega zakonskega  »protikoronskega paketa (PKP). Prioriteta bo hitra finančna pomoč prebivalstvu (FKP) za preprečitev in blažitev posledic epidemije. Skupino vodi Matej Lahovnik.

Vlada bo smernice, ki jih je na družbenem omrežju Twitter delno predstavil premier Janez Janša, za pripravo paketa obravnavala in sprejemala na seji, ki bo v ponedeljek, zakonski predlog pa bo pripravljen do petka. Predvideni ukrepi iz smernic se bodo sproti usklajevali z najpomembnejšimi deležniki.

Predsedniki in predsednica koalicijskih strank SDS, SMC, N.Si in Desus so sicer že včeraj ponoči uskladili prve usmeritve, ki bodo del predloga smernic za finančno pomoč prebivalstvu (FKP1), med njimi:

– Nagrajevanja zaposlenih in aktiviranih v kritičnih dejavnostih v času epidemije (zdravstvo, Civilna zaščita, varnost, kritična infrastruktura… po odločitvi predstojnikov v razponu med 10 do 200% dodatka na osnovno plačo.

– Priporočilo delodajalcem v gospodarstvu za podoben pristop v svojih podjetjih, še posebej v trgovini z osnovnimi življenjskimi potrebščinami ipd.

– Način in višino povračila plač zaposlenih v podjetjih, ki so morala zaradi epidemije v celoti ali deloma prekiniti proizvodnjo ali poslovanje. #FKP1

– Znižanje vseh funkcionarskih plač na državni ravni za 30 odstotkov za čas trajanja epidemije.

– Izplačilo kriznega dodatka upokojencem in najbolj ranljivim socialnim skupinam prebivalstva za čas trajanja epidemije. #FKP1

– Način ocene gospodarske škode, povzročene gospodarskim subjektom zaradi epidemije in določitev splošnega okvirja za povračilo. #FKP1

Znižanje plač vsem javnim funkcionarjem za 30% bo seveda “zalepilo” usta levičarski medijsko strankarski falangi. Če pa so v ta paket zajeti tudi poslanci, lahko pričakujemo, da bodo Msec, Kordiš, Tomička & kompanija Židanove SD, stopili na ulice v bran svojih “pravic”!

Vir: demokracija.si

Mogoče vam bo všeč