Nekategorizirano

Levičarjem se ni izšlo! Ustavno sodišče je odločilo: »Ukrep o omejitvi gibanja ostaja«

Ustavno sodišče odloka o gibanju občanov ni razveljavilo. Zadržalo je le del odloka in vladi naložilo, da mora takoj po prejetju sklepa in nato vsaj vsakih sedem dni preverjati upravičenost ukrepov iz odloka.

Levičarska neumnost in nagajanje je krivo za pobudo, ki naj bi jo na Ustavno sodišče naslovila anonimna oseba.

Pobuda je po prepričanju vlade očitno neutemeljena, zato je ustavnemu sodišču predlagala, naj jo zavrne, so v sredo zvečer sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Z odlokom se varujejo tako javno zdravje kot tudi pobudnikovo življenje in zdravje. Z zadržanjem izvajanja odloka bi bili namreč spet omogočeni neomejeni stiki med prebivalstvom, na primer javna zbiranja in shodi, športne in druge množične prireditve, zadrževanje, zbiranje in druženje na javnih krajih in podobno.

Ustavno sodišče je odločilo da vladni odlok ostane je pa naložilo vladi, da mora po prejetju sklepa in nato vsaj vsakih sedem dni preverjati upravičenost ukrepov iz odloka. Ob upoštevanju strokovnih razlogov mora nato ukrepe podaljšati, spremeniti ali odpraviti, o tem pa obvestiti javnost, so sporočili iz ustavnega sodišča.

 

 

Mogoče vam bo všeč