Nekategorizirano

Lendava: Židanov občinski partijski aktivist s policijo preprečil kmečko tržnico

Dober teden nazaj je kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec vsem slovenskim županom poslala dopis, v katerem jih poziva, da omogočijo odprtje lokalnih kmečkih tržnic, ker slovenskim družinskim kmetijam prodaja na lokalnih tržnicah predstavlja temeljni tržni kanal za prodajo pridelkov in izdelkov. Ob tem jih seveda poziva, da ob pomoči civilne zaščite, gasilcev in drugih, izvedejo vse potrebne preventivno varnostne ukrepe  za omejevanja širjenja koronavirusa.

Tudi Lendava ima kmečko tržnico, za katero je odgovoren občinski zavod za turizem. Že res, da jo pripravijo le enkrat in to zadnjo soboto v mesecu, ko se zbere kakih deset ponudnikov sveže zelenjave in drugih pridelkov ter izdelkov. Dopis ministrice Pivčeve so organizatorji v celoti upoštevali pri pripravi včerajšnje tržnice.

A glej ga zlomka, še preden je tržnica zaživela, so z dvema voziloma na prostor v bližini cerkve prileteli lendavski policisti in prepovedali nadaljnjo prodajo.

							Za prepovedjo kmečke tržnice se ne skriva odločba tržnega ali zdravstvenega inšpektorja, temveč lokalni lider Židanovih prenovljenih komunistov Alan Dominič, ker naj bi šlo za javno prireditev, na kateri se zbirajo ljudje in v tem času za neodgovorno dejanje. Gre pa za preprosto nagajanje županu, ki član SDS, on pa Židanov jurišnik.

Več v video zapisu:

Mogoče vam bo všeč