Nekategorizirano

Lastniki Tesle, Facebooka in Amazona so od začetka leta zaslužili 115 milijard dolarjev!!

Lastniki Tesle, Facebooka in Amazona so od začetka letošnjega leta zaslužili 115 milijard dolarjev zahvaljujoč pandemiji koronavirusa.

Na srečo lastnika Amazonije, Jeffa Bezosa, se je njegovo premoženje od začetka leta povečalo za 63,6 milijarde dolarjev. V samo enem julijskem dnevu je zaslužil 13 milijonov dolarjev, piše ameriška poslovna revija Bloomberg. Njegovo bogastvo bo kmalu doseglo 200 milijard dolarjev.

Lastnik Facebooka Mark Zuckerbeg je bogatejši za 9,1 milijarde dolarjev, lastnik Tesle Elon Musk pa je bogatejši za 42,1 milijarde dolarjev. Muskovo bogastvo je doseglo 69,7 milijarde dolarjev.

Bloombeg je kot razlog za znatno povečanje bogastva teh treh ljudi navedel pandemijo koronavirusa. Potrošniki zaradi pandemije veliko bolj uporabljajo internetne storitve, vsa tri podjetja pa svoje poslovanje temeljijo na internetu.

Profesor s čikaške ekonomske šole, Luigi Zingales, je spomnil, da sodobno gospodarstvo temelji na internetu in da prav internet omogoča takšno kopičenje bogastva.

Ogromno bogastvo teh ljudi, pa tudi drugih, je tarča kritik v ZDA. Nekdanji podpredsednik ZDA in demokratični kandidat za predsednika – Joe Biden ne misli, da bi bilo treba obdavčiti bogastvo, ampak da bi bilo treba korporacije obdavčiti bolj in izboljšati zakonodajo o davku na nepremičnine.

Poleg lastnikov treh podjetij bo ameriški kongres danes zaslišal lastnika Appla, da bi določil tržno moč te korporacije.

Mogoče vam bo všeč