Nekategorizirano

Lastnik podjetja, ki proizvaja teste za Covid, je “padel” na seznam najbogatejših

Revija Forbes je na svoj slavni seznam 400 najbogatejših Američanov dodala 18 novih milijarderjev, med katerimi je ustanovitelj platforme za videokonference Zoom in generalni direktor električnih tovornjakov Nikola. Kljub pandemični in gospodarski krizi v ZDA je bogastvo najbogatejših Američanov leta 2020 še naprej raslo.

Forbes navaja, da njihovo skupno bogastvo znaša 3200 milijard dolarjev, kar je osem odstotkov več kot lani.

Lastnik Amazona Jeff Bezos je že tretje leto zapored z osebnim premoženjem v vrednosti 179 milijard dolarjev, pred soustanoviteljem Microsofta Billom Gatesom (111 milijard dolarjev) in ustanoviteljem Facebooka Markom Zuckerbergom (85 milijard dolarjev).

Eric Yuan, ki  je vodil Zoom, je med novinci izkoristil priljubljenost svojega karantenskega programa in delniški razcvet podjetja, katerega delnice so na Wall Streetu od začetka leta poskočile za več kot 400 odstotkov. Yuan in njegova družina imata zdaj v lasti enajst milijard dolarjev.

Po poročanju Forbesa ima izvršni direktor Nicolasa Trevor Milton premoženje v vrednosti 3,3 milijarde dolarjev. Družba je v torek napovedala strateško partnerstvo z General Motors, ki bo zagonskim podjetjem pomagalo pri izdelavi prevzemov Badger v zameno za enajstodstotni delež v družbi.

Alice Schwartz (2,2 milijarde dolarjev), soustanoviteljica Bio-Rad Laboratories, se je na seznam uvrstila med 90. in 70. letom po ustanovitvi podjetja.

Bio-Rad, ki proizvaja teste za Covid-19, je od začetka pandemije zabeležil veliko rast.

Mogoče vam bo všeč