Nekategorizirano

Krščanski forum SDS: NEDOPUSTEN NAPAD NA MEDIJSKO IN PODJETNIŠKO SVOBODO

Izjava predsednika vlade Marjana Šarca o tem, kje podjetja v pretežno državni lasti smejo oglaševati in kje ne, je po mnenju Krščanskega foruma SDS le še dokaz več, da se Slovenija vse bolj očitno vrača v čas pred letom 1990, kar je bil čas totalnega državnega intervencionizma – tudi na področju medijev.
V Krščanskem forumu SDS smo prepričani, da je sklicevanje na »sovražni govor« le puhel izgovor za napad na tiste, ki ne izražajo mnenja v okviru politične korektnosti, zato ne pristajamo na to, da bi določeni vplivni centri moči arbitrarno določali, kaj je sovražni govor in kdo ga izvaja. To trdimo tudi zato, ker je bilo v zadnjih letih že vrsta sovražnih izpadov proti kristjanom, vendar jih samooklicani borci proti nestrpnosti nikoli niso obsodili. Še več, oseba, ki je najprej začela s kampanjo za umik oglaševanja v »politično nekorektnih« medijih, je celo znana po svojem sovražnem izražanju proti katoličanom. Zato smo tudi skrajno razočarani nad odzivom Društva novinarjev Slovenije, ki je nedopustno stališče predsednika vlade celo javno podprl.
Krščanski forum SDS zato zahteva od predsednika vlade Marjana Šarca, da svoje izjave prekliče in se zanje opraviči, saj gre ne samo za poseg v medijsko, pač pa tudi v podjetniško svobodo.
Krščanski forum SDS

Mogoče vam bo všeč