Nekategorizirano

Kriza, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, je igralniški industriji prinesla ogromne dobičke

Skoraj celotna industrija iger  na srečo je od začetka koronske krize zabeležila  veliko rast. Igralci igrajo svoje najljubše igre pogosteje in dlje kot prej. Razcvet igralniške industrije dokazujejo poslovni rezultati igralnih podjetij.

Tako se je promet Activision Blizzard, ki je proizvajalec  igre “Call of Duty”, “World of Warcraft”, “Candy Crush”, v zadnjem četrtletju povečal za 38%, na 1,93 milijarde evrov. Hkrati se je število aktivnih uporabnikov njihovih iger v treh mesecih povečalo s 102 na 125 milijonov evrov, so sporočili iz podjetja.

Take-Two Interactive, ki stoji za igrama “Grand Theft Auto” in “NBA 2K20”, je v zadnjem četrtletju dosegel 54-odstotno rast prometa, na 831,3 milijona dolarjev. Nintendo je med krizo zabeležil tudi rast prometa – v prvem poslovnem četrtletju je promet poskočil na 1,16 milijarde evrov. Nintendo ima koristi od tega, ker državljani zaradi omejitev več časa preživijo doma za konzolo. Vodja podjetja Shuntaro Furukawa je dejal, da je ta uspeh kratkotrajen.

Skupina Electronic Arts Group, ki je znana po igrah “FIFA” in “Vojne zvezd”, je povečala napoved prometa za tekoče leto in pričakuje, da bo dosegla 5,95 milijarde USD prometa.

Povečanje prodaje iger za Playstation je Sonyju v koronski krizi prineslo večji preobrat. Promet s prodajo iger je bil v zadnjem četrtletju za tretjino večji kot lani, dobiček iz poslovanja pa se je povečal s 74 na 124 milijard jenov [15,2 milijarde evrov].

Mogoče vam bo všeč