Nekategorizirano

Kriminalisti NPU izvajajo hišno preiskavo na domu ministra in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška.

Da se nekaj pripravlja so namigovali novinarji in snemalci televizije POP TV, ki jo vodi Tjaša Slokar Kos, v ozadju tokratnega poka pa tudi tokrat ni nihče drug kot njen mož in inscinator številnih afer Drago Kos. V ponedeljek v ranih jutranjih urah so domačini blizu Olimja opazili avtomobil z novinarjem in snemalcem POP TV. Komercialna televizija, za katero dolgoletni Kučanov svetovalec Zdenko Roter napisal, da je bila vedno v odličnih odnosih z Milanom Kučanom, je čakala na ekskluzivne posnetke hišne preiskave pri ministru in podpredsedniku vlade ter predsedniku druge največje vladne stranke Zdravku Počivalšku.

Povezava s stranko SD?

Po informacijah Nove24 naj bi se hišna preiskava morala zgoditi že včeraj, v ponedeljek zgodaj zjutraj. Ker pa je bila včeraj zvečer sklicana nujna seja vlade, ki je trajala pozno v noč, je minister Počivalšek slučajno verjetno prespal v Ljubljani in tako Tjaši Slokar Kos in organizatorjem velikega poka nehote pokvaril veliki spektakel. Akcijo so formalno pripravili akterji globoke države. Njihov vodja NPU je namestnik direktorja David Antolović, ki je vse skupaj organiziral kar med svojim dopustom – iz kuhinje! Antulovića pa je na NPU pripeljal nekdanji generalni direktor policije Janko Goršek, njegov sin Luka Goršek pa je predsednik Mladega foruma SD.

Odredbo podpisala sodnica poznana iz afere “farmacevtka”

Odredbo za hišno preiskavo naj bi po informacijah Nove24 TV na predlog NPU podpisala preiskovalna sodnica Mojca Kocjančič, nekdanja žena Aleša Zalarja in znana iz afere farmacevtka, saj je odredila, da se prisluhi, ki bremenijo Zorana Jankovića, ljubljanskega župana, izločijo. Kot smo izvedeli je odredba zelo amaterska, saj naj bi bila brez konkretnih dokazov, sklicevala pa naj bi se Tarčo, Ivana Galeta in Riharda Knaflja.

Posledični krivec, revija Mladina

Kot smo neuradno piše portal Nova24 TV, je globoka država šla v “akcijo” takoj, ko je revija Mladina v petek objavila svojo ovadbo zoper Zdravka Počivalška. Kar kaže, da je lahko šlo za koordinirano in organizirano akcijo NPU v spregi z medijskim mainstreamom.

Kot piše Žurnal24, hišne preiskave danes res potekajo že od zgodnjih jutranjih ur.

 

Mogoče vam bo všeč