Nekategorizirano

DRUŠTVO MORiS BRANI DOSTOJANSTVO OBOROŽENIH SIL REPUBLIKE SLOVENIJE

Veteransko društvo MORiS Kočevska Reka, ki predstavlja temelj nastanka sodobne slovenske oborožene sile in mejnik njenega razvoja, z velikim gnevom obsoja sramotenje in zmerjanje pripadnikov Gardne enote Slovenske vojske, kot smo mu bili priča ob proslavi za Dan državnosti. 

Društvo MORiS neguje spomin in čast 1. specialne brigade in vseh pripadnikov Slovenske vojske. Javnosti in posebej sprevrženim provokatorjem t.i. proti proslave, ki so  žalitve izrekali, želimo  jasno sporočiti, da bo Društvo MORiS z vsemi legalnimi sredstvi branil dostojanstvo oboroženih sil Republike Slovenije, ki so skupaj z milico porazile jugoslovansko armado ter ubranile demokracijo in samostojnost. Tudi zato, da državljani uživajo svobodo izražanja in protestiranja. A vse ima svoje meje.

Nihče naj si ne jemlje pravice kakorkoli žaliti Gardne enote Slovenske vojske in drugih njenih pripadnikov z vzkliki, da so »izdajalci«. Če kdo, so izdajalci svoje  domovine Republike Slovenije tisti, ki žalijo njeno vojsko, prekaljeno in nenadomestljivo v osamosvojitveni vojni in številnih humanitarnih akcijah za pomoč državljanom Republike Slovenije.

Društvo MORiS izraža polno podporo Gardni enoti Slovenske vojske in se ji posebej zahvaljuje, da so kljub primitivnim in v nebo vpijočim žalitvam s strani udeležencev protiproslave, odreagirali profesionalno in tako pokazali vsem, kakšen je Slovenski vojak. Odločen, profesionalen in časten.

V Društvu MORiS politike pozivamo k ostrejši reakciji na nedopusten incident. Podpiramo odločitev Sindikata slovenskih vojakov, da vloži ovadbo zoper neznanega storilca. Zahtevamo, da bodo ustrezni organi pregona zadevo obravnavali prioritetno in zoper posamezne storilce, ki so označili pripadnike Slovenske vojske za izdajalce, tudi sankcionirali in s tem zaščitili pripadnike Slovenske vojske, s tem pa tudi Republiko Slovenijo.

 

Mogoče vam bo všeč