Nekategorizirano

Koronavirus že v Sloveniji?! V Mariboru sum na prvo okužbo s koronavirusom, UKC Maribor zaprl vrata obiskom!

Panika v Mariboru! V UKC-ju naj bi sprejeli pacienta s koronavirusom. Informacija še ni potrjena, a so začasno zaprli UKC za vse obiske.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor sprejeli bolnika s sumom na koronavirus.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, ki smo jih pridobili s strani preverjenih virov, so v omenjeni ustanovi sprejeli bolnika s sumom na koronavirus. 

Preberi še:https://vfokusu.com/post/528470/ob-kaosu-v-mz-je-vprasanje-casa-kdaj-bomo-v-sloveniji-imeli-prvi-primer-okuzbe-s-koronavirusom-ovrzen-sum-v-celju

Informacijo smo želeli preveriti v UKC Maribor, kjer pa so nam dejali, da bodo o tej temi govorili šele jutri, po kolegiju. Informacijo smo preverili tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, kjer pravijo, da koronavirus pri bolniku, ki so ga sprejeli v UKC Maribor ni še potrjen.

So pa v UKC začasno prepovedali obiske za vse obiskovalce. Kri dveh pacientov pa naj bi poslali na preiskave.

 

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

 Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

 Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

 V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

 Upoštevamo pravila higiene kašlja.

· Redno si umivamo roke z milom in vodo.

· V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60-odstotno. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju oziroma razkuževanju kože.

· Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.

· V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Preberi še: https://vfokusu.com/post/527938/koronavirus-pred-durmi-slovenije-nase-impotentne-oblastnike-v-odhajanju-pa-je-zajel-miselni-koronavirus

Malce skrb vzbujajoči pa so podatki mariborskih lekarn, kjer pravijo, da imajo mask še samo za peščico ljudi. Tudi drugod po Sloveniji so zaloge zaščitnih mask pošle. 

Soboški gimnazijci se z avtobusom vračajo z ekskurzije v Rimu

Na današnji tiskovni konferenci na MZZ je Andrej Šter v zvazi z dijaki soboške gimnazije, ki so bilio na tridnevni ekskurziji v Italiji in se z avtobusom bračajo domov v Prekmurje, povedal: 

“Ti dijaki ne bodo podvrženi posebnim pregledom. Gre za srednješolce, ki so se obrnili na nas, kot se je na nas obrnilo že več tovrstnih skupin. Ta primer sem navedel zato, ker je pomembno, da meje ostajajo odprte, da promet lahko poteka normalno. To je dobra informacija. Kakšen bo tretma dijakov bo odvisno od tega, če bi kdo od njih kazal simptome, ki so značilni za koronavirus. V nasprotnem primeru pa bodo normalno nadaljevali s šolanjem.” 

Dogajanja v povezavi s koronavirusom spremljamo naprej!

Mogoče vam bo všeč