Nekategorizirano

Koronavirus: V mariborskem UKC nova okužba s Covid-19, doma v samoizolaciji preventivno 95 zaposlenih

Priznati je treba, da služba za stike z javnostmi v UKC Maribor od prvega pojava okužbe z virusom Covid-19 redno in sproti seznanja medije in širšo javnost o dogajanjih, povezanih s koronavirusom. Tudi danes so preko svojega twitter profia obvestili o še eni okuženi osebi s koronavirusom, ki je zaposlena v UKC Maribor.

V UKC trenutno hospitaliziranih 13 pacientov

V UKC Maribor je trenutno s koronavirusom hospitaliziranih 13 pacientov, eden je še vedno v intenzivni enoti, vendar ne potrebuje ventilatorja; na oddelku je 12 pacientov, med katerimi en pacient potrebuje oskrbo s kisikom). Trenutno je 95 zaposlenih preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov). Gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Promedico preseljen na varnejšo lokacijo

Zaradi izrednih razmer ob razglasitvi epidemije in varnosti pacientov so iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor ambulanto splošne medicine in specialistično ambulanto medicine dela, prometa in športa Premediko začasno preselili na Pupinovo ulico 4. Kot so sporočili iz UKC Maribor, je začasna lokacija ob parku nasproti bolnišnice, vhod v ambulanti pa je z dvoriščne strani, kjer stoji napis Premediko.

Mogoče vam bo všeč