Nekategorizirano

Koronavirus v domu starejših v Vipavi se širi!

Koronavirus je znova vdrl tudi med najbolj ogroženo skupino. Novo žarišče virusa pri nas je namreč postal dom starejših v Vipavi. Sprva so poročali o devetih okuženih, nova testiranja pa so pokazala, da je pozitivnih na novi koronavirus že 15 oseb, od tega devet stanovalcev in šest zaposlenih.

Prvo okužbo so v Centru starejših Pristan Vipava potrdili v petek pri enem od stanovalcev centra. V soboto so okužene stanovalce premestili na infekcijsko kliniko v Ljubljani, vse okužene zaposlene pa so napotili v karanteno. Prav tako so v karanteni tisti zaposleni, ki so bili doslej na testih na koronavirus negativni, a so bili v stiku s potrjeno okuženimi. Danes je bilo pred potrditvijo novih okužb v karanteni 11 zaposlenih iz centra. Vir okužbe še ni znan.

To so prvi primeri okužb z novim koronavirusom v tem centru in nasploh prvi primeri okužb v občini Vipava. V Centru starejših Pristan so po besedah direktorja imeli pripravljen načrt za takšne primere, tako da so takoj uvedli drugačno organizacijo dela z vso potrebno zaščitno opremo in vsemi predvidenimi izolacijami po conah.

Nobeden od stanovalcev nima hujših znakov bolezni, le dva med njimi sta imela rahlo povišano temperaturo, vsi drugi pa niso imeli nikakršnih znakov bolezni. V centru imajo sicer skupno 108 stanovalcev in 45 zaposlenih.

 

 

Mogoče vam bo všeč